Ikea Property hyr 7 800 kvadratmeter av Ikano Bostad

Ikea Property blir nya hyresgäster i Ikano Bostads kontorsfastighet Klipporna i Hyllie i Malmö. Förhyrningen är tecknad på tio år och omfattar totalt cirka 7 800 kvadratmeter.

Skriven av Redaktionen 2023-11-29 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Ikano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö.
Bild: Magnus Grubb


– Vår långsiktiga ambition inom Inter Ikea är att verka på två platser i Sverige; Älmhult och Malmö Hyllie. Vi är glada över detta hyresavtal som möjliggör att vi nu koncentrerar olika verksamheter som finns i dag i Malmö och Helsingborg till en och samma plats i Malmö Hyllie, säger Christofer Svensson, vd Ikea Property AB.

Ikea Property har tecknat tioårigt avtal med Ikano Bostad om att hyra 7 800 kvadratmeter kontorsyta i Klipporna med start i juli 2023. Inflyttning sker under 2023 och 2024. Sedan tidigare hyr Ikea Property 850 kvadratmeter och Ika Industry 1 500 kvadratmeter i Klipporna.

– Vi är glada över att hälsa fler delar av Ikea välkomna till Klipporna. Hyllie har blivit en riktig knutpunkt i Malmö med Hyllie C och även närheten till Kastrup, som gör det enkelt att ta sig hit även för internationella gäster, säger Fredrik Koos, kommersiell förvaltare, kontor och vårdboende på Ikano Bostad.

Klipporna är designat av Henning Larsen Architects och har tre huskroppar som är sammanbundna med en trädgård. Inför inflytt byggs nu en gångbro mellan byggnaderna då Ikea kommer att ha kontor i två av huskropparna.

– För att binda samman de två kontoren skapas en gångbro mellan huskropparna. På så sätt kan man också samordna funktioner mellan de olika husen vilket både är praktiskt och hållbart, berättar Fredrik Koos.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration