Hemsö hyr ut till Academedia i Göteborg

Hemsö har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med skolkoncernen Academedia för uthyrning av Odinsskolan i centrala Göteborg.

Skriven av Redaktionen 2023-11-16 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Odinsskolan.
Bild: Gustav Davidsson


Hemsö tecknade bindande förvärvsavtal för Odinsskolan i augusti 2023 och kommer att tillträda den tomställda fastigheten under det första kvartalet 2024. Den kulturminnesmärkta byggnaden från 1918 med en uthyrningsbar yta på 4 000 kvadratmeter har inrymt utbildningsverksamhet ända sedan den uppfördes. I lokalerna kommer Academedias gymnasieskola Drottning Blanka Gårda att bedriva utbildning inom ekonomi-, hotell- och turism samt vård- och omsorgsprogrammet.

– Vi är glada över att ha tecknat hyresavtal med Academedia så att det även fortsättningsvis kommer att bedrivas skolverksamhet i denna vackra och unika byggnad. Det känns bra att vi kan bidra med nya gymnasieplatser i centrala Göteborg. Drottnings Blankas elever kommer att få den bästa blandningen av en anrik byggnad med kulturvärde kombinerat med fräscha lokaler som är anpassade för den undervisning som ska bedrivas, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.

– Det känns verkligen fint att vår skola får fortsätta en hundraårig tradition av bildning i denna anrika skolbyggnad. Det är ett privilegium att få studera och arbeta i hjärtat av Göteborg och våra elever och lärare ser förstås fram emot flytten, säger Jens Levin, utbildningsdirektör för Drottning Blankas gymnasieområde på Academedia.

Drottnings Blankas gymnasieskola Gårda flyttar in i byggnaden inför höstterminen 2024 efter genomförd renovering.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration