Peab anlitar Colliers för uthyrning av 12 000 kvadratmeter kontor

Colliers får uthyrningsuppdrag av Peab för kontorsprojektet Gamlestads smedja i Göteborg. Colliers uppdrag innefattar en helhetslösning från konceptutveckling till projektuthyrning.

Skriven av Redaktionen 2023-10-04 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Gamlestadens smedja.
Bild: Colliers


– Gamlestads smedja är en del av Göteborgs historia och representerar en spännande framtid för både näringslivet och området i stort. Med Colliers expertis och engagemang ser vi fram emot att locka innovativa företag till denna unika plats och skapa en levande och dynamisk arbetsmiljö i hjärtat av Gamlestaden, säger Martin Törsäter, Projektchef på Peab.

Gamlestaden är en historisk stadsdel i Göteborg där området har formats av företag som SKF, sockerbruk och textilindustrin. Fastigheten, med beteckningen Gamlestaden 80:2, förväntas vara färdigställd under 2024 och omfattar sammanlagt cirka 12 000 kommersiella kvadratmeter, fördelade på åtta våningar med plats för 800 arbetsplatser.

Stadsdelens industriarv har legat som inspiration för utformningen med slaget danskt tegel och omsorgsfulla detaljer i fasad. Allt byggs i kvartersform och besökare möts av en generös lobby och ljusgård i flera nivåer som uppmuntrar till socialt utbyte. Kontorsvåningarnas utformning ger flexibla lokaler med fokus på samarbete och samverkan, som möter framtidens krav på arbetsplatser. Huset får också en gemensam entré med reception och lounge. Nordic Wellness etablerar ett toppmodernt gym i entréplan och det kommer även finnas restaurang, garage och cykelparkering samt omklädningsrum/dusch i fastigheten. Fastigheten kommer certifieras enligt BREEAM Excellent och innehålla gröna tak, fågelholkar och solceller.

– Vi är otroligt stolta över att få förtroendet att arbeta med detta spännande uppdrag. Vi ser fram emot att tillsammans med Peab fortsätta med utvecklingen och skapa en dynamisk och inspirerande arbetsmiljö i denna unika fastighet, säger Marie Meyer, Head of Leasing Colliers.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration