Mileway tecknar tioårigt hyresavtal i Malmö

Blackstone-ägda Mileway har signerat ett hyresavtal för en lokal om cirka 5 700 kvadratmeter på nyutvecklingen av Söderarm 11 i Malmö med 3D Prima, en ledande leverantör av 3D-utskriftsprodukter i Europa.

Skriven av Redaktionen 2023-08-30 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Söderarm 11.
Bild: Mileway


Fastigheten kommer att ge 3D Prima ett viktigt last mile-läge under en tid av snabb tillväxt för verksamheten. Företaget kommer att överta lokalerna i november 2023, efter färdigställande av skräddarsydda lösningar såsom extra kontor, showroom, omklädningsrum och en större verkstadsyta.

Den totala nyutvecklingen på Söderarm 11, som totalt skapar 12 400 kvadratmeter av toppmodern logistikyta, beräknas vara klar i slutet av året. Belägen i Östra hamnen i Malmö, endast fem kilometer från stadskärnan, ger detta centrala läge tillgång till både Malmö och närliggande städer i södra Sverige samt Köpenhamn. Storköpenhamn, med en befolkning på 4,4 miljoner, utgör ett av de mest tätbefolkade storstadsområdena i Norden.

Den andra enheten om 6 600 kvadratmeter är fortsatt ledig för uthyrning och inkluderar, förutom anpassningsbara lagerytor, 265 kvadratmeter kontorsyta.

– Vi är stolta över att få välkomna 3D Prima som kund och att kunna stödja dem i deras tillväxtplaner. Det intresse vi har sett för utvecklingen i Östra hamnen visar ytterligare på Mileways förmåga att skapa moderna logistikfaciliteter för att möta dagens verksamheters föränderliga behov, säger Jacob Goldmann, Country Director Sverige på Mileway.

– Det var fantastiskt att arbeta med Mileway för att skapa en toppmodern anläggning som kommer att spela en avgörande roll i vår expansionsplan. Det strategiska läget, i kombination med anpassningsbara lokaler och utmärkta transportförbindelser, möjliggör effektiv service för våra kunder och vidare tillväxt, säger Jacob Mårtensson, grundare av 3D Prima.

Mileway samarbetade med Croisette för att säkra detta hyresavtal.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration