SLP förlänger hyresavtal och bygger till i Malmö

SLP förlänger hyresavtal med Inission Syd samt bygger till befintlig yta. Det nya hyresavtalet, som är fullt indexerat, löper över tio år med en årlig hyra om fem miljoner kronor.

Skriven av Redaktionen 2023-08-09 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Mats Hansson, projektchef på Inission, Carl Lidén, Managing Director på Inission, Tommy Åstrand, vd för SLP, och Nicklas Schmidt, affärsutvecklare på SLP.
Bild: SLP


Inission Syd har varit hyresgäst i fastigheten Grimskaftet 1, i Elisedals företagsområde i Malmö, sedan juni 2016. Nuvarande hyresavtal sträcker sig till utgången av 2026 med en årlig hyra om 3,6 miljoner kronor. I samband med förlängningen av hyresavtalet byggs befintlig yta till med närmare 1 200 kvadratmeter och medför ytterligare hyresintäkter om 1,4 miljoner kronor årligen.

– Vi är glada över att kunna växa med befintliga hyresgäster och att vi i detta fall även kan teckna ett förlängt hyreskontrakt. Att kontinuerligt förädla vårt bestånd är en viktig ingrediens i vår affärsmodell och aktuell byggrätt identifierades redan vid förvärvet av fastigheten. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete och möjligheten att vara en del i Inissions tillväxt, säger Tommy Åstrand, vd SLP.

Befintlig yta uppgår idag till drygt 4 200 kvadratmeter och kommer efter utbyggnad att uppgå till 5 400 kvadratmeter. Utbyggnaden skall färdigställas i juni 2024 och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Vi har haft en väldigt bra dialog med SLP. Det är mycket positivt att vi kan utöka ytan och utvecklas tillsammans med vår fastighetsägare, säger Carl Lidén, Managing Director på Inission Syd.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration