Diös utvecklar för Handelsbankens satsning i centrala Borlänge

I november tar Handelsbanken plats i ett nytt, modernt bankkontor hos fastighetsägaren Diös på Borganäsvägen i centrala Borlänge. Hela verksamheten kommer att samlas på ett våningsplan som omvandlas till attraktiv kontorsyta anpassad för rådgivning och nätverkande för Handelsbankens kunder.

Skriven av Redaktionen 2023-08-09 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Handelsbanken öppnar nytt på Borganäsvägen i centrala Borlänge.
Bild: Diös


Handelsbanken är en av de största bankerna i Norden med kontor i band annat Sverige, Norge, Storbritannien och Nederländerna. Kontoret i Borlänge är Handelsbankens tionde största i Sverige sett till antalet kunder, och det är till stor del tack vare det som banken nu väljer att satsa på Borganäsvägen. I samband med flytten växer Handelsbanken med en nystartad enhet – ett bolåneteam – för verksamhetsområdet Dalarna och Gävleborg.

– I och med flytten till vårt nya kontor kommer vi att kunna erbjuda en ännu bättre miljö för våra kunder att möta bankens medarbetare i. Vi vill vara nära kunden, oavsett om det gäller digitala eller fysiska arenor. En viktig del i det är att erbjuda en högkvalitativ och tillgänglig mötesplats för de som väljer att besöka oss på plats. Det är inte varje dag man flyttar ett bankkontor och vi är oerhört glada och förväntansfulla inför att få börja arbeta i våra nya lokaler, säger Henrik Bergenström, kontorschef, Handelsbanken.

– Vi hälsar Handelsbanken varmt välkomna till oss. Vi delar en tydlig vision kring utvecklingen av kontoret vilket gör detta till en inspirerande process. För oss är det viktigt med rätt hyresgäst i rätt lokal och i rätt läge, och i detta fall känner vi båda att vi uppnått en riktig toppmatchning. Huset är beläget i ett fantastiskt läge i city med Högskolan Dalarnas blivande campus intill och centralstationen ett stenkast bort. Nu ser vi fram emot att lämna över nyckeln i november, säger Tobias Norestrand, kommersiell förvaltare, Diös Borlänge.

Diös och Handelsbanken har tecknat ett grönt hyresavtal för det nya kontoret. Genom att teckna ett grönt hyresavtal sätter hyresvärd och hyresgäst ramarna för gemensamma insatser som ska bidra till minskad miljöpåverkan och energianvändning i den yta som omfattas av kontraktet.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration