Mieles svenska huvudkontor till Solna Business Park

Miele har tecknat ett avtal för att etablera sitt nya svenska huvudkontor i Solna Business Park på cirka 1 700 kvadratmeter.

Skriven av Redaktionen 2023-08-02 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Miele hyr cirka 1 700 kvadratmeter i Fabeges Solna Business Park.
Bild: Colliers


Miele, den tyska vitvarujätten, fortsätter sin framåtriktade expansion genom att implementera en ny arbetsplatsstrategi som omfattar nya kontor, lager, showrooms och utbildningslokaler. För att stödja denna strategi har de ingått ett globalt ramavtal med Colliers Occupier Services. Nu har Miele tecknat ett avtal för att etablera sitt nya svenska huvudkontor i Solna Business Park på cirka 1 700 kvadratmeter. Studio Stockholm är ansvarig arkitekt av kontoret samt den globala designguiden.

Genom ett samarbete med Colliers och Fabege, ägare till Mieles nya kontorslokal, kommer Miele anpassa lokalerna helt efter sina behov och inflytt planeras under det andra kvartalet 2024. Detta markerar en viktig milstolpe i Mieles omfattande utveckling av både verksamheten och organisationen. Företagets motto "Alltid bättre" präglar deras strävan efter att implementera uppdaterade kontorskoncept som kan användas på flera marknader.

– Flytten bidrar till att förstärka vår position på marknaden och kontorslokalerna representerar vår kärnaffär både i uttryck och design. Vi kommer kunna skapa en unik yta för våra medarbetare och partners att komma i kontakt med våra produkter och varumärke på nya spännande sätt. Dessutom kommer vi erbjuda våra medarbetare ett stort serviceutbud i ett centralt läge och tvärbanan precis utanför dörren, säger Niklas Mair, vd för Miele.

Colliers Tenant Representation och Colliers Workplace Advisory samarbetar för att implementera en global designguide för Mieles kontorslokaler, vilket gör Stockholm till ett pilotprojekt för detta samarbete. Efter framgången i Stockholm kommer implementeringen av designguiden att fortsätta i andra länder.

– Som partner till Miele i denna satsning erbjuder vi en stark global förankring med djup kunskap inom de lokala marknaderna. Det färdigställda kontoret kommer vara fullt anpassade till Miele med bland annat ett så kallat aktivt kök med matlagningsytor och chambre separee, utbildningsytor samt showroom för inbjudna gäster, säger Martin Lindgren, Head of Occupier Services på Colliers Sweden.

Miele är en tysk tillverkare av vitvaror med säte i Gütersloh, Tyskland. De har även ett Experience Center på Kungsgatan i Stockholm och i Solna där de även har en outlet-butik. Miele AB är dotterbolag till den tyska koncernen med cirka 120 medarbetare på det svenska huvudkontoret i Solna.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration