Platzer hyr ut 3 800 kvadratmeter kontor i Lilla Bommen

Platzer har hyrt ut 3 800 kvadratmeter kontor i Lilla Bommen. Området är ett av Platzers prioriterade utvecklingsområden och är mitt i en kraftig utbyggnad med nya hotell, bostäder, kontor och restauranger.

Skriven av Redaktionen 2023-07-12 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kämpegatan 3-7 i Göteborg.
Bild: Calle Wärnelöv


Platzer har hyrt ut 3 800 kvadratmeter kontor i sin fastighet Gullbergsvass 5:10 på Kämpegatan 3-7 i Lilla Bommen. Hyresavtalet är på fem år med grön bilaga och tillträdet är planerat till 1 april 2024.

Fastigheten Gullbergsvass 5:10 ligger i centrala Göteborg med utsikt mot vattnet och Hisingsbron i närheten av Göteborgs Centralstation. Byggnaden genomgick en omvandling 2020 när den öppnades upp i bottenplan och byggdes på med en våning.

Lilla Bommen är ett av företagets prioriterade utvecklingsområden. Här har fastighetsbolaget två pågående utvecklingsprojekt av befintliga fastigheter och möjliga byggrätter om totalt 43 000 kvadratmeter. Området är mitt i en kraftig utbyggnad. I nära anslutning till nya Hisingsbron har det byggts hotell, restauranger och inom kort även bostäder. Samtidigt vidgas Centralenområdet och staden växer ner mot vattnet. Med nya stationer för Västlänken och spårvagnar placeras därmed Lilla Bommen i centrum för Göteborgs kommunikationer såväl lokalt som regionalt.

– Vi är glada över att se det starka intresset som finns för etablering i Lilla Bommen. Hyresgästen anländer till ett affärsdistrikt som är mitt i en spännande utveckling med växande utbud av restauranger, hotell och nya mötesplatser, säger Pelle Arve områdeschef på Platzer.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration