Revelop utökar och förlänger med 22 000 kvadratmeter i Tumba

Revelop har tecknat hyresavtal med två offentliga verksamheter avseende förlängning och utökning av förhyrningar i Tumba. De nya avtalen innebär en total förhyrning av 22 000 kvadratmeter.

Skriven av Redaktionen 2023-06-28 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Revelop tecknar avtal i Tumba.
Bild: Revelop


Båda de offentliga verksamheterna, en statlig myndighet respektive Botkyrka kommun, är långvariga hyresgäster i Revelops fastighet Tumba 7:150. I och med de nya avtalen fördjupas och utökas samarbetet ytterligare under lång tid framöver. Revelop kommer genomföra omfattande investeringar och anpassningar av lokalerna för respektive hyresgäst.

– Affärerna är ett resultat av aktivt förvaltnings- och uthyrningsarbete, vilket går i linje med vår strategi att genom utveckling av befintliga byggnader och byggrätter skapa en hållbar och attraktiv plats, säger Mathias Björkman, chef aktiv förvaltning på Revelop.

Revelop fortsätter att förädla och utveckla fastigheten för att göra södra Hamradalen till ett ledande verksamhetsområde i söderort. Bland annat skapas flera möjligheter till nyetablering av lager- och industri, utbildning och kontor. Bygglov har nyligen erhållits för en ny lagerbyggnad på 5 000 kvadratmeter byggnadsarea. Uppförandet kommer påbörjas i samband med att lagerbyggnaden är uthyrd.

Revelop genomför, liksom för alla sina fastigheter, ett omfattande hållbarhetsarbete enligt en ambitiös ESG-plan för fastigheten i Tumba. I enlighet med planen har ett flertal investeringar gjorts, så som installation av en 500 kW stor solcellsanläggning på taket och ett AI-system för teknisk styrning, vilket kraftigt minskar energianvändning och Co2-utsläpp.

Revelop förvärvade den nästan 80 000 kvadratmeter stora fastigheten 2016 och har sedan dess drivit ett aktivt förvaltning- och utvecklingsarbete. Andra tongivande hyresgäster i fastigheten är Alfa Laval och Kunskapsskolan.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration