Känd Göteborgskrögare öppnar nytt hos Wallenstam

I november öppnar Peter Segerdahl nya Bar El Guiri i Wallenstams lokaler på Kungsportsplatsen i Göteborg.

Skriven av Redaktionen 2023-06-28 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

I november öppnar Bar El Guiri på Kungsportsplatsen 1.
Bild: Wallenstam


Det blir mängder av härliga, spanska smaker på Kungsportsplatsen 1 i Göteborg när Bar el Guiri öppnar med fyra delkoncept i restaurangen. Öppningen planeras till slutet av november då Peter Segerdahl med personal hälsar välkommen till 662 kvadratmeter spanska matupplevelser. De fyra delarna kommer att bestå av en pintxosbar, en klassisk restaurangdel med öppet kök och en héladeria som bjuder på glass, churros och goda bakverk. På andra våningen skapas en loungeyta med shuffleboard samt boulebanor i en skön grönskande miljö.

– Bar el Guiri får ett riktigt fint läge mitt i centrala Göteborg, det bästa av Spanien samlat på ett och samma ställe. För mig är helheten viktig, att gästerna får uppleva Spanien när de kommer till oss, det handlar om allt från musik, mat och doft till en välkomnande atmosfär, säger ägaren Peter Segerdahl, som också driver Spanska köket.

– Bar el Guiri kommer att skapa en ny restaurangupplevelse för alla som längtar efter en härlig dos av Spanien mitt i hjärtat av Göteborg. Vi är väldigt glada över att välkomna dem till Kungsportsplatsen 1, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg och vice vd på Wallenstam.

Peter Segerdahl har utöver Spanska Köket även startat och drivit exempelvis Moon Thai Kitchen. Planerna för Bar el Guiri är att servera god klassisk spansk mat med de bästa råvarorna och stor känsla.

– Jag har en förkärlek till Spanien och det spanska köket efter att både ha levt där i 14 år och även rest runt mycket. För mig är det viktigt att skapa rätt känsla med mat, inredning och service. Det fina med Bar el Guiris olika delar är att gästerna kan välja själva vad som passar för dagen, om de vill slinka in på ett glas vin och några pintxos eller boka en längre sittning i restaurangen, säger Peter Segerdahl.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration