Blåsarsymfonikerna flyttar till Dieselverkstaden i Sickla

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Blåsarsymfonikerna som flyttar till nyrenoverade lokaler i Dieselverkstaden i Sickla.

Skriven av Redaktionen 2023-06-14 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Dieselverkstaden.
Bild: Joakim Ström


Orkestern kommer att bidra till att stärka det redan dynamiska kulturlivet i Sickla, inte minst för barn och unga. Den fortsatta satsningen på kultur i Sickla är ett viktigt inslag i den snabbt växande stadsdelen, som utvecklas med fler arbetsplatser, bostäder och nya mötesplatser.

I september går flytten från Blåsarsymfonikernas nuvarande lokaler i Musikaliska vid Nybrokajen till Dieselverkstaden i Sickla. De rymliga lokalerna omfattar 1 350 kvadratmeter och präglas av en industrihistorisk karaktär som är väl anpassad för verksamheten.

– Det är oerhört roligt att vi nu får en fastighetsägare som verkligen ser hur konst och kultur stärker och berikar en stadsmiljö. Vi tas emot med öppna armar och kommer att bli en viktig aktör för kulturlivet och publiken i området, inte minst med vår breda verksamhet för, och med, den unga målgruppen, säger Ingela Lindh, styrelseordförande Blåsarsymfonikerna.

Artikelbild

Blåsarsymfonikerna.
Bild: Mats Bäcker


Atrium Ljungberg har utvecklat Sickla i över 20 års tid från industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, bostäder, skolor, restauranger och butiker. Det är en snabbt växande stadsdel som fram till 2030 förväntas växa med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 2 000 bostäder. Kulturlivet har alltid spelat en viktig roll i utvecklingen av Sickla.

– Vi är väldigt glada över att en nyskapande och professionell orkester som Blåsarsymfonikerna väljer att flytta till våra lokaler i Sickla. Att göra rum för kultur har alltid varit viktigt för oss när vi utvecklar våra platser och bygger stad. Sickla är en snabbt växande stadsdel där vi nu bygger nya arbetsplatser och fler bostäder. Ett rikt kulturliv är något som uppskattas oavsett om man besöker, bor eller arbetar här, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Orkestern samarbetar ofta med artister som vill öppna nya musikaliska världar genom möten över genregränserna. Förutom konserter och evenemang i Sickla så kommer Blåsarsymfonikerna under hösten att dyka upp på flera scener centralt i Stockholm och även på turné ute i landet.

Hyresavtalet med Blåsarsymfonikerna är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration