Scius hyr ut 5 700 kvadratmeter till två nya hyresgäster i Fenix

Det är Swedish Orphan Biovitrum samt ett företag verksamt inom miljöteknik som båda hyr in sina huvudkontor i Fenix konotrslokaler i Hagastaden.

Skriven av Redaktionen 2023-06-07 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Fenix.
Bild: Per-Erik Adamsson


Swedish Orphan Biovitrum AB, ett specialiserat, internationellt biofarmaceutiskt företag med över 1 600 anställda, har valt Fenix i Hagastaden för sitt nya globala huvudkontor. Sobi hyr ca 4 100 kvadratmeter.

Uthyrning har även skett till ett innovativt företag inom miljöteknik som väljer Fenix som sitt huvudkontor. Förhyrningen omfattar ca 1 600 kvadratmeter.

– Vi har nu nått drygt 85% uthyrningsgrad i Fenix med dessa uthyrningar och tycker hyresgästmixen blivit mycket bra med innovativa och internationella bolag vilket var målet när konceptet för Fenix togs fram. Efter sommaren är både restaurang, takbar och konferens öppnade och givet de hyresgästdialoger som vi har idag så kan huset då också vara i stort sett fullt uthyrt, säger Mikael Freudmann, vd för Scius Partners.

Fenix utgörs av kontorslokaler belägna i centrala Stockholm och har bland annat gym, bemannad reception, konferens, takbar och restaurang.

Avanti Partners och Studio Stockholm har hjälpt Scius i uthyrningsarbetet. Sobi har biträtts av JLL.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration