Ioffice till Göteborg – öppnar coworking i Navigationsskolan

Ioffice, öppnar sin första anläggning i Göteborg. De kommer att ta över fastigheten Navigationsskolan på Kvarnberget inne i Göteborgs city.

Skriven av Redaktionen 2023-05-31 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Navigationsskolan.
Bild: Ioffice


– Etableringen i Navigationsskolan blir vår första av flera i tillväxtregionen Göteborg, eftersom vi ser ett ökat behov av flexibla kontorslösningar, säger Homan Tehrani, vd för Ioffice.

Ioffice har idag har åtta anläggningar centralt utspridda i Stockholm, varav fyra har startats under de senaste tolv månaderna. Nu tar Ioffice sitt koncept till Göteborg och kommer att ta över verksamheten på Navigationsskolan (före detta Sjöbefälsskolan) som tronar på Kvarnberget i centrala Göteborg.

– Vi hade tittat på flera olika alternativ för vår expansion till Göteborg, men när vi fick se Navigationsskolan blev vi stormförtjusta direkt. Det är verkligen en unik fastighet och vi kommer med stolthet att förvalta dess själ, säger Homan Tehrani.

I den pampiga röda tegelbyggnaden från mitten av 1800-talet kommer Ioffice varsamt anpassa de 4 000 kvadratmeter stora lokalerna för coworking.
Här kommer hyresgästerna känna av den familjära profil som kännetecknar Ioffice och som blivit prisbelönt i Coworking Award, där Ioffice gjorde storslam.

– Idag är Navigationsskolan tillsluten och otillgänglig, vilket är trist. Vi vill öppna upp fastigheten så även allmänheten kan se och uppleva hur det är att vara i en av Göteborgs mest ikoniska byggnader. Kanske vi till och med kan hitta en lösning så besökare kan få komma upp i det berömda klocktornet. Vi tittar på den och andra möjligheter, säger Homan Tehrani.

Ioffice ser Göteborg som en tillväxtregion och att det är stor efterfrågan på flexibla kontorslösningar. Behovet av stora fasta kontorsytor har minskat drastiskt eftersom företagen har blivit mer tillåtande att arbeta hemifrån. Samtidigt vill företagen ha en dynamisk arbetsmiljö, både vad det gäller hyreskontrakt och de man arbetar med, och då är coworking-anläggningar optimala eftersom man får det bästa av två världar – modernt kontor och massor av nya kollegor trots att företaget inte har behov av egna stora lokaler eller har speciellt många egna anställda. För Ioffice är Navigationsskolan den första av flera etableringar i Göteborg.

– Vi ligger i startgroparna för fler intressanta projekt i Göteborg. En del handlar om att flytta in i befintliga kontorsbyggnader, andra är fastigheter som fortfarande ligger på ritbordet och där byggherren redan i det skedet vill ha med oss och anpassa efter våra behov. Det är en spännande och intensiv framtid vi har framför oss, säger Homan Tehrani.

Officiellt får Ioffice tillträde till Navigationsskolan den 1 februari 2024.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration