Statligt bolag flyttar huvudkontoret till Skanska

I februari 2024 flyttar Samhall sitt huvudkontor från city till Skanskas "landscraper" Sthlm 04, del av utvecklingsområdet Sthlm New Creative Business Spaces i Hammarby Sjöstad. Förhyrningen omfattar 1 350 kvadratmeter kontor i ett våningsplan.

Skriven av Redaktionen 2023-05-31 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sthlm 04.
Bild: Skanska


Samhall, som är ett statligt bolag med uppdrag att skapa utvecklande jobb till personer som har olika funktionsnedsättningar, ser många fördelar med den kommande flytten.

– Vi är stolta över vårt arbetsmarknadspolitiska uppdrag där vårt mål är en mer inkluderande arbetsmarknad. Flytten till Sthlm 04 innebär bland annat att vi får tillgång till mer flexibla lokaler, det gör att vi får bättre förutsättningar att möta våra fantastiska medarbetare. Vi får också ner våra kostnader och det är viktigt för oss, säger Sabina Rasiwala HR- och kommunikationsdirektör på Samhall.

Samhall blir närmaste grannar med Funkia, Nabo, Universitetskanslersämbetet, Utbetalningsmyndigheten, Myndigheten för press, radio och TV, Performiq och restaurang Tastory.

I och med uthyrningen återstår nu endast cirka 1 400 kvadratmeter kontor i den knappt 12 000 kvadratmeter stora kontorsbyggnaden Sthlm 04. Tillsammans med grannen, 27-våningsskrapan Sthlm 01, har över 110 organisationer och därmed drygt 2 500 medarbetare hittills fått husen som nav för sin framtida verksamhet.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration