Vacklande kontorshyresmarknad i Uppsala

Citymark Analys kartlägger i detalj vakanser och uthyrningar på kontorshyresmarknaden i Uppsala och andra större städer två gånger om året. I vårens kartläggning framkommer att uthyrningarna minskade under 2022, både räknat i antalet hyresavtal och i uthyrda kvadratmeter.

Skriven av Redaktionen 2023-05-11 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kontorsuthyrningarna minskade i Uppsala under 2022, enligt CityMark Analys.
Bild: Istock


Sammantaget noteras 61 tecknade hyresavtal om sammanlagt knappt 28 000 kvadratmeter. Detta är lägre än det historiska genomsnittet och står i skarp kontrast till övriga städer där uthyrningar ökat markant och till och med satt nya rekord på vissa ställen.

Vakansgraden i centrala Uppsala har ökat från 8,7 procent i höstas till 9,3 procent i dagsläget. Detta är den näst högsta noteringen sedan Uppsala-kartläggningarna inleddes. Jämfört med i höstas noteras vakansuppgångar framför allt i det äldre segmentet medan vakanserna i det nyare segmentet fortsatt minska.

De senaste tio åren har utbudet av moderna kontorsytor i Uppsala ökat medan det äldre, omoderna segmentet minskat i storlek. Uppsalamarknaden verkar ha drabbats hårdare än andra städer av pandemin och den lågkonjunktur vi är på väg in i. Vakansuppgången har varit betydligt snabbare än i exempelvis Stockholm.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration