Urban Outfitters och Normal till Sergelgatan

Uppgraderingen av Vasakronans Sergelgatan i centrala Stockholm börjar gå mot sitt slut och nu är det klart att både Urban Outfitters och Normal etablerar sig på stråket. Urban Outfitters hyr 800 kvadratmeter butiksyta i gatuplan och Normal etablerar sig på 600 kvadratmeter i tunnelbaneplan. Med det är merparten av lokalerna uthyrda.

Skriven av Redaktionen 2023-03-29 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Nya hyresgäster flyttar in hos Vasakronan.
Bild: Vasakronan


Sergelgatan i centrala Stockholm löper från Hötorget till Sergels torg och var Sveriges första riktiga gågata – bilfri och butikstät redan från början. Den invigdes 1959 med kungen på plats. Sedan en längre tid tillbaka genomgår Sergelgatan en omfattande ombyggnad med målet att återge Sergelgatan något av sin forna glans.

Vasakronans ambition har varit att skapa en ny upplevelse i gatuplan med en bra mix av upplevelsekoncept, mat, möten och shopping. Att koppla ihop spännande grannar som Kulturhuset och Space vid Sergels torg med Konserthuset och Filmstaden vid Hötorget.

– Sergelgatan ligger i Stockholms bästa kommunikationsläge och ungefär 250 000 människor passerar gatan varje vecka. Bara i Hötorgshusen jobbar tusentals människor. Det är för alla de människorna vi utvecklar stråket och det tycker jag vi har lyckats bra med, säger Jan-Erik Hellman, chef investeringar och projekt.

En rad aktörer som bland andra Paradox Museum, Arkivet, RC Chocolat, Designtorget, Didriksons brand store, Soyokaze samt restaurang Italienskan och Hötorgets kvarterskrog är redan på plats. Urban Outfitters tillträder den 1 april och slår upp sina dörrar till sommaren. Under våren återinvigs dessutom den upprustade Sergelterrassen och de två offentliga konstverk som ska pryda de nya inomhustorgen mellan Hötorgshus 1-2 och 3-4. Normal tillträder sin lokal i augusti och öppnar under hösten.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration