Sankt Kors hyr ut till CTC i Linköping

CTC etablerar sig i fastigheten Lux hos Sankt Kors i Linköping. Forskningsenheten i Ebbepark blir den första utanför Stockholm och Uppsala.

Skriven av Redaktionen 2022-10-19 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Byggnaden Lux i Ebbepark.
Bild: Sofia Andersson


Forskningsföretaget CTC, som nu etablerar sig i Ebbepark, har sedan tidigare fyra forskningsenheter i Uppsala och Stockholm. Den nya forskningsenheten kommer med sina 260 kvadratmeter ha hög kapacitet och på sikt innebära ett 20-tal nya arbetstillfällen till regionen.

CTC är en svensk fullserviceavtalsforskningsorganisation (CRO) som underlättar klinisk forskning genom rådgivning och genomförande och rapportering av kliniska prövningar. Den nya forskningsenheten i byggnaden Lux i Ebbepark kommer fokusera på att genomföra polikliniska fas I-IV studier och beräknas vara i gång i mars 2023.

– Genom etableringen i Linköping utökar vi vårt geografiska täckningsområde. Läget är perfekt för rekrytering av personer till de kliniska studierna och vi är mycket glada över denna möjlighet att nå fler friska frivilliga och patienter säger Anders Millerhovf, vd på CTC.

– Vi valde Ebbepark på grund av läget nära Universitetssjukhuset och de fina lokalerna i Lux i Ebbepark som var redo för inflytt. En annan bidragande faktor var den bra och professionella projektledningen från Sankt Kors. De har erfarenhet av lokaler med liknande verksamhet vilket kändes tryggt. Vi uppskattar också hur Ebbepark är designat för att främja utbyte av idéer och erfarenheter med de andra företagen i området säger Maria Englund, Chief Business Development Officer på CTC.

Initialt rör det sig om cirka fem heltidstjänster och ett antal deltidstjänster till vilka CTC kommer rekrytera läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Varefter verksamheten sedan växer räknar man med att komma upp i ett 20-tal nya arbetstillfällen.

– Sankt Kors uppdrag är att driva på näringslivets tillväxt i Linköping och verka för att nya spännande bolag ska välja att etablera sig här. Genom att i Lux kunna erbjuda en ledig, attraktiv lokal redo för CTC att flytta in i har vi i det här fallet lyckats vilket såklart är väldigt glädjande säger Anna-Maria Jakobsson, VD på Sankt Kors.

CTC blir den första hyresgästen som flyttar in i egna kontorslokaler i byggnaden Lux men diskussioner pågår redan med andra verksamheter som kommer göra dem sällskap. Totalt verkar nu drygt 80 olika företag i Ebbepark.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration