Hemnet flyttar in hos Vasakronan

Bostadsplattformen Hemnet tar sista ytan i Vasakronans projekt Sergelgatan – hyr 1 400 kvadratmeter.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-06-02 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sergelgatan.
Bild: Vasakronan/Wester Elsner


Mitt i Stockholm city, mellan Hötorget och Sergels torg, pågår omvandlingen av Sergelgatan. Fasader byts ut och butiksfronter förbättras, lokaler uppgraderas och en ny konferensanläggning om 1 200 kvadratmeter skapas mellan Hötorgshus 2 och 4. Projektet omfattar en total investering om 1,9 miljarder kronor och avslutas inom kort. Nu är det klart att Hemnet hyr cirka 1 400 kvadratmeter på plan 1, granne med Business Wellness Group och med panoramafönster mot Sergelgatan. Med förhyrningen till Hemnet är samtliga kontorsytor fullt uthyrda.

– Efterfrågan på den här typen av lokaler i citylägen är fortsatt hög. Kontorets läge och utformning har ökat i betydelse över tid och i raketfart som en konsekvens av pandemin. Det ska vara lätt att ta sig till och från kontoret och när vi är där vill vi ha tillgång till service, handel, restauranger och kultur i vårt närområde. Allt det bjuder Sergelgatan på, säger Jan-Erik Hellman, chef fastighetsutveckling på Vasakronan.

Parallellt med upprustningen av gatan pågår även en renovering av hela Hötorgshus 2. Fasad och fönsterpartier byts varsamt ut och interiört görs en totalrenovering. Totalt omfattas 19 våningar där samtliga kontor inreds som antingen Smart & klart eller Inflyttningsklara.

– 2014 etablerade vi vår första Smart & klart och i dagsläget har vi ett 80-tal i vårt bestånd. De är helt inredda och klara för inflyttning i princip samma dag som avtal tecknas och uppsägningstiden är bara en månad. Våra inflyttningsklara lokaler har ett liknande upplägg men saknar möbler. Båda alternativen möter marknadens växande krav på flexibilitet.

Med förhyrningen till Hemnet når projekt Sergelgatan en uthyrningsgrad om cirka 80 procent. Hötorgshus 2 motsvarar en investering om 460 miljoner kronor och beräknas vara färdigställt 2023 med första inflyttning till årsskiftet 2022/2023.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration