Diös tecknar hyresavtal med Försäkringskassan

Diös tecknar grönt hyresavtal med Försäkringskassan i nya kvarteret Vale i centrala Umeå. Byggstarten planeras till sensommaren 2022, och kvarteret beräknas stå färdigt under första kvartalet 2025.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-05-25 | Hyresanalys

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kvarteret Vale.
Bild: Diös


Det råder stor utveckling i Umeå med ökande befolkning och tillväxt. Med målet om 200 000 invånare till 2050 finns ett växande behov av fler bostäder, fler moderna arbetsplatser och en variation av urban service. Detta vill Diös tillgodose genom utvecklingen av kvarteret Vale. Bolagets ambition är att skapa en attraktiv plats med hög miljöprofil, ett naturligt flöde av människor och attraktiva mötesplatser. Diös har för avsikt att miljöcertifiera nyproduktionen enligt Svanen och Försäkringskassan har tecknat ett grönt hyresavtal på ytan som omfattar drygt 3 300 kvadratmeter.

– Genom att fylla Kvarteret Vale med ett mixat innehåll vill vi skapa en destination som ger förutsättningar för en aktiv och tillgänglig livsstil. Med placeringen intill Vasaplan, som är norra Sveriges mest flödesrika knutpunkt för lokaltrafik, har området stor potential att bli stans hetaste plats för boende, jobb och möten. Vi är glada över att välkomna Försäkringskassan till kvarteret, och ser fram emot att utveckla deras blivande kontor på ett sätt som möter deras uppdrag, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

Detaljplanen för Kvarteret Vale vann laga kraft i mars och Selbergs Entreprenad har fått i uppdrag att tillsammans med Diös planera och projektera utvecklingen av kvarteret.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration