Så många svenskar har sitt drömjobb

Hur många svenskar har sitt drömjobb, och vad är det som gör ett jobb till en dröm? Manpower har undersökt svenskarnas syn på drömjobbet.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-08-26 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Många skulle betala stora pengar för att få sitt drömjobb.


Nio procent av svenskarna uppger enligt undersökningen att deras nuvarande jobb också är deras drömjobb. Knappt hälften tycker att deras jobb är ganska nära drömjobbet, medan ungefär lika många anser att de är långt ifrån sitt drömjobb.

Den viktigaste aspekten för att ett jobb ska upplevas som ett drömjobb är att det ska vara personligt utvecklande. Man vill också ha ett jobb med stor frihet och där man kan hjälpa andra. Hög status och hög lön är det bara sex procent som prioriterar högst.
Två av tre svenskar tror de kommer få sitt drömjobb
Undersökningen visar också att relativt många svenskar, ungefär två av tre, tror att de någon gång kommer att få sitt drömjobb.

Många skulle också vara benägna att betala för det. Över hälften skulle betala 50 000 kronor eller mer för att få jobbet. Fem procent skulle betala en miljon kronor och sju procent uppger att de skulle betala vad som helst.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration