Fräscha lokaler med närhet till bra kommunikationer

Partnertext

På Ruskvädersgatan vid Bräckemotet erbjuds lediga lokaler i mycket varierande storlekar. Lokalerna håller en hög standard och ligger nära både Älvsborgsbron, Lundbytunneln och hamnen.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-08-20 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Väl omhändertagna lokaler med bra ventilation.
Bild: Newsec


Dennie Andersson på KG Knutssons Fastighets AB (KGK) förvaltar fyra fastigheter i industriområdet vid Bräckemotet. När det gäller lediga lokaler i området finns här både kontor, lager och verkstad. Storlekarna på lokalerna är varierande och man kan erbjuda allt från 260 kvadratmeter till 2500 kvadratmeter.
"Framtiden ser ljus ut i detta område"
- Lokalerna har bra standard, vi lägger stor vikt vid att hålla dem fräscha och vi har bra ventilation. Vi har även en fin yttre miljö och vårdar trädgårdarna som ligger i området, säger han.

I dagsläget är ett antal olika företag etablerade i området. Bland annat finns där Volvo Group, Powercell, Posten och Svensk Logistikpartner.

- En fördel med området är att man har bra tillgång till de båda huvudlederna och det är nära både till Älvsborgsbron och till Lundbytunneln, säger han.

Artikelbild

Kent Krook, Svensk Logistikpartner.
Bild: Svensk Logistikpartner


Nära hamnen


Kent Krook är VD på speditions- och transportförmedlingsföretaget Svensk Logistikpartner. De har kontor i Göteborg, Helsingborg och Stockholm och på Ruskvädersgatan ligger deras huvudkontor, vilket gör Göteborg till bolagets största verksamhetsort.

De flyttade in i lokalerna 2013, och anledningarna till att de valde att etablera sig just här är flera.

- Vi etablerar oss där transportflödena och affärsmöjligheterna är goda och där det finns tillgång på kompetent personal. I vårt fall är det även viktigt med lokalisering nära hamnområdena, säger Kent Krook.

Han bekräftar Dennie Anderssons bild av att en fördel med att finnas just här är att man snabbt kommer ut på huvudlederna och in mot centrum. Han ser även att platsen innebär goda möjligheter till expansion.

- Göteborgs Hamn expanderar och det gör att vårt läge blir bättre och bättre. Vi är väldigt nöjda med fastighetsägaren och förvaltningen, så som vi ser det ser framtiden ljus ut i detta område, säger Kent Krook, som skulle rekommendera området till andra företag som söker nya platser att etablera sig.

Goda kommunikationer


Något annat positivt med området är enligt Dennie Andersson att det finns en egen restaurang. Här finns också goda kommunikationer, och det tar ungefär en kvart med kollektivtrafik från Bräckemotet till centralstationen.
Artikelbild

Ulf Birk, uthyrningsansvarig.
Bild: Newsec


Enligt Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec, håller hela området en hög nivå, både när det gäller grönytor, fasader och parkeringsplatser.

- KGK är en bra och skötsam verksamhet som passar in bland de andra företagen, säger han.

Han berättar även att de som fastighetsägare är lite speciella i den mening att de vårdar sitt område och sina fastigheter som om de låg i centrum, och har en nära relation mellan hyresgäst och värd som ledord.

- Det finns även gott om gratis parkeringsplatser på området och hyran ligger på 900 kr för fräscha kontor, säger Ulf Birk.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration