Så kul har vi på jobbet

I genomsnitt skrattar vi 5,1 gånger per dag när vi är på jobbet. De som skrattar mest är cheferna och det som roar är exempelvis internskämt eller saker som inte fungerar. Det visar en undersökning utförd av Novus.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-08-12 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

I Glädjerapporten 2014, där man undersökte glädje och skratt på svenska arbetsplatser, fann man en rad olika resultat som visar hur kul vi egentligen har på jobbet.

Bland annat undersökte man hur mycket vi skrattar och kom fram till att anställda skrattar i genomsnitt 5,0 gånger per dag medan cheferna har så kul att de skrattar 5,6 gånger per dag. Branschen där man skrattar mest är Vård och omsorg.

Man har även konstaterat att de som skrattar mycket på jobbet trivs bättre med sin arbetsplats. Enligt undersökningen utför de också sina jobb bättre, och tenderar dessutom att oftare luncha med sina kollegor.

Så hur ofta skrattar man åt olika saker på arbetsplatsen? 96 % uppger att de skrattar åt plötsliga humoristiska kommentarer eller ordvitsar, och 95 % skrattar för att någon annan skrattar. I Västsverige tycker man det är extra roligt när en kollega eller man själv gör något fånigt eller larvar sig. I Stockholm uppskattar man dock inte lekar på arbetsplatsen.

Enligt rapporten är det också tydligt att skratt på jobbet i sin tur leder till ökad lönsamhet för företaget.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration