Svensk Exportkredit flyttar sitt huvudkontor till Fleminggatan 20

Fastighetsägaren Europa Capital har genom sin lokala ägarrepresentant NCAP undertecknat ett nytt hyresavtal med AB Svensk Exportkredit (SEK).

Skriven av Axel Ohlsson 2021-03-24 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Fleminggatan 20 i Stockholm.
Bild: Cushman & Wakefield


SEK är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder. Denna uthyrning avser fullständigt moderniserade kontorslokaler på Fleminggatan 20 om totalt 3 445 kvadratmeter med en hyrestid om sju år. Här kommer SEK att lokalisera sitt nya huvudkontor på fastighetens femte och sjätte våning med en magnifik utsikt över staden. Tillträde beräknas ske i oktober 2021.

Denna uthyrning är den andra stora kontorsuthyrningen på fastigheten inom kort tid och innebär att cirka 40 procent av fastighetens kontorsytor nu har hyrts ut.

Uthyrningen skedde i samarbete med uthyrningsteamet på Cushman & Wakefield.
Tenant & Partner var SEK:s rådgivare.

– Som ett ytterligare bevis på den goda utvecklingen med F20, säkrar vi med denna andra uthyrning en till statligt ägd hyresgäst av hög kvalitet. Det faktum att vi har lyckats teckna hyresavtal avseende 40% av kontorsytorna i byggnaden innan dess färdigställande är en stark indikation på fortsatt högt förtroende för kontorets viktiga roll även efter pandemin, särskilt vad gäller sådana kontor som F20 som tillhandahåller höga servicenivåer och välutformade lokaler i attraktiva lägen. Vi ser ett fortsatt högt intresse från andra potentiella hyresgäster vad gäller F20 och förblir fokuserade på att hyra ut de resterande ytorna inom kort, säger James Pennington, Director på Europa Capital.

– Att skriva hyresavtal avseende ett huvudkontor med en sådan prestigefylld hyresgäst som SEK är givetvis oerhört glädjande och utgör enligt min mening ytterligare ett bevis på styrkan i den lokalprodukt som Europa Capital och teamet håller på att skapa på Fleminggatan 20. Jag hälsar SEK varmt välkommen till Fleminggatan 20, säger John Routledge, partner på ägarrepresentanten NCAP.

Lokalerna kommer att inhysa SEK:s huvudkontor, som för närvarande är beläget i Waterfront Building. Sedan 1962 har lån från SEK gjort det möjligt för tusentals svenska företag att utöka sin produktion, göra förvärv, anställa fler och sälja varor och tjänster till kunder i hela världen. Finansiering erbjuds såväl svenska exportföretag som deras underleverantörer samt utländska köpare av svenska varor och tjänster. Målgruppen är företag som omsätter mer än 500 miljoner kronor. SEK vill vara ett föredöme och driva utvecklingen inom hållbart företagande framåt, främst genom att ställa krav vid utlåning, men det har också varit en viktig aspekt i valet av nya moderna kontorslokaler.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration