Tre starka varumärken nya hyresgäster hos Castellum i Stockholm

Med hög aktivitet på både projekt och uthyrning fortsätter Castellum att ta andelar i Stockholmsregionen. Parallellt med utveckling i exempelvis Slakthusområdet, Hagastaden och Västra Kungsholmen har vi på kort tid kunnat hjälpa många företag till bättre lokaler.

Skriven av Axel Ohlsson 2021-02-03 | Hyresanalys

Dela på linkedIn

Artikelbild

Castellum gör tre uthyrning i Stockholm.
Bild: Castellum


– Min uppfattning är att marknaden trots pandemin tuffar på riktigt bra, säger Martin Bjöörn, vd för Castellum Region Stockholm Norr.

Det är nu snart fem år sedan Castellum samlade hela koncernen under samma varumärke och stärkte det lokala samarbetet med kunder och kommuner i Storstockholm. Sedan dess har Castellum etablerat sig som en allt tyngre aktör inom såväl kontor som logistik i regionen. Kunderna representerar vitt skilda verksamheter, här är tre aktuella exempel på kunder som Castellum kunnat erbjuda attraktiva lokaler.

Cabonline är ett av Nordens ledande taxiföretag med 3 000 anslutna åkerier och cirka 5 700 taxibilar i Sverige, Norge, Finland och Danmark med välkända varumärken som exempelvis TaxiKurir, TopCab, Taxi Skåne och Flygtaxi. Cabonline hyr kontor om 4 511 kvadratmeter hos Castellum i Solna.

– Vi valde Castellum för att det är att det är ett stort fastighetsbolag med tydlig hållbarhetsstrategi och gott rykte som borgar för nöjda hyresgäster, säger Magnus Klintbäck, vd på Cabonline Stockholm.

Elektroskandia är, en av Sveriges ledande elteknikgrossist med mer än hundra års erfarenhet i sin bransch, och ingår i Sonepar-koncernen som är ett världens största elgrossistföretag. I höstas flyttade man in i nya lokaler i Bromma om 1 000 kvadratmeter.

– Mariehäll är ett expansivt område under utveckling och läget passar oss perfekt, säger Ove Hallingstam, säljchef för Elektroskandia i region Stockholm.
Fakta: Butikslokal om 1 000 kvm.

Arvato Financial Solutions är den tredje största leverantören av integrerade finansiella tjänster i Europa, och levererar faktura- och inkassohantering med fokus på en optimerad kundresa. Hos Castellum, där man hyr kontorslokaler om 390 kvadratmeter, på Torsgatan 30 (gamla Stockholm Vatten) vill man skapa en mötesplats snarare än ett traditionellt kontor.

– Bra läge, bra utbud av faciliteter och stabil fastighetsägare – här ser vi fram emot en långsiktig relation, säger Andreas Johansson, facility manager på Arvato.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration