Training Partner satsar i Arlandastad

Företaget Training Partner har haft delar av sin verksamhet i Arlandastad sedan 2011. Nu flyttar de även huvudkontoret till området – och utökar sina ytor med 5 600 kvadratmeter. – Arlandastad är en attraktiv och lättillgänglig plats, säger Fredrik Söder på Training Partner.

Skriven av Sofia Grymer 2013-08-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Mitt i Arlandastads Motortown på Pionjärvägen har företaget Training Partner etablerat sin verksamhet. De arbetar med kompetens- och affärsutveckling främst riktat mot fordonsbranschen. Training Partner har funnits i Arlanda sedan 2011 men startade sin verksamhet 1994 i Nyköping och finns också i Västerås. Under slutet av 2013 ska de även flytta sitt huvudkontor från Nyköping till Arlanda och utökar då sina ytor med 5 600 kvadratmeter.

– Vi ville etablera oss på en attraktiv plats som var lättillgänglig. Det går väldigt snabbt att ta sig hit från Stockholm och det är smidigt att flyga in från hela Norden, säger Fredrik Söder, Business Communicator på Training Partner.

Artikelbild

Deras lokaler är ljusa, avskalade och flexibla för att lätt kunna anpassas efter de företag som kommer till deras anläggning för en utbildningsdag eller ett event för att lansera en ny produkt. Konferensrummen kan lätt ­delas av eller öppnas upp beroende på hur många personer som behöver få plats. I de flesta rum finns det också möjlighet att köra in bilar för att smidigt kunna demonstrera och undervisa nya funktioner.

Training Partner erbjuder företag hjälp med till exempel affärsutveckling, förarutbildning, teknikutbildning eller en arena för produktlansering. Och alldeles intill utbildningslokalerna ligger en stor testbana – Test track 1 – som stod klar förra hösten.

Artikelbild

– Det finns så mycket ny teknik i en bil i dag att det är väldigt bra att kunna komma hit och testa de olika funktionerna på en testbana. Det kan handla om att testa nya bromsar, olika moment eller för att bara ­showa, säger Fredrik Söder.

Och möjligheten att ha tillgång till en testbana var en viktig anledning för Training Partner att etablera sig i Arlandastad.

– I Stockholmsområdet finns ingen liknande bana. Det är smidigt att ta sig till Arlanda och samla folk från ett företag med personal som sitter utspridda över hela landet och ändå ha möjligheten att få ut sex effektiva utbildningstimmar på en dag.

Framtidens fordonsindustri


Training Partners lokaler är en del av det fastighetsutvecklingsprojekt i Arlandastad som kallas Drive Lab Stockholm. Målet är att skapa ett exklusivt kluster där företag, forskning och myndigheter har möjlighet att lära av varandra och tillsammans skapa ett nytt centrum för framtidens fordonsindustri i Sverige.
Artikelbild

– Det är något som vi vill vara med att skapa, och hela Drive Lab bygger ju på att det ligger på rätt ställe. Och om fler väljer att etablera sig här blir det ett kreativt utvecklingsområde, säger Fredrik Söder.

Framtiden för fordonsbranschen är tekniktung. Och där ser Training Partner att de har en självklar plats.

– Det blir mycket mer teknik i bilarna hela tiden och vi kommer att se allt mer hybridteknik i fordonsbranschen och bilar kommer inte att se likadana ut. I framtiden vill vi skapa en internationell arena för fordonsbranschen.

Sök lediga lokaler i Arlanda stad!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration