Nyréns till Atrium Ljungberg på Södermalm

Atrium Ljungberg har tecknat ett hyresavtal med Nyréns Arkitektkontor som väljer att flytta sin verksamhet till Magnus Ladulåsgatan 63 på Södermalm, Stockholm. Nyréns kommer att hyra närmare 1 000 kvadratmeter kontor i fastigheten och flyttar in den 1 september 2020.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-03-11 | Hyresanalys

Dela på linkedIn

Artikelbild

Nyréns Arkitektkontor flyttar till Magnus Ladulåsgatan 63 på Södermalm i Stockholm.
Bild: Erik Lefvander


Nyréns Arkitektkontor startades av arkitekten Carl Nyrén 1948 och är en av Sveriges äldsta arkitektbyråer. Företaget har 70 medarbetare och en stor bredd av kompetenser. Bland uppdragen finns Medborgarhuset på Medborgarplatsen i Stockholm som de senaste åren genomgått en stor ombyggnation och modernisering där byggnadens kulturhistoriska värden beaktas. Nyréns har även genomfört ett flertal uppdrag åt Atrium Ljungberg, bland annat i Sickla.

– Vi ser fram mot att flytta in på Magnus Ladulåsgatan till hösten. Där finns stora möjligheter till en inspirerande arbetsmiljö där vi kan utveckla vårt arbetssätt. Med det centrala läget och den sympatiska byggnaden har vi bra förutsättningar att skapa en plats där medarbetare, beställare och samarbetspartners trivs, säger Ulrika Bergström, vd på Nyréns.

Kontorsfastigheten på Magnus Ladulåsgatan 63 omfattar totalt 8 900 kvadratmeter och fastigheten är certifierad som Excellent enligt Breeam In-Use. Bland övriga hyresgäster återfinns bland andra Goodyear, Ping Pong och Kåver & Mellin.

– Vi är väldigt glada över att Nyréns valt vår fastighet på Magnus Ladulåsgatan för sitt nya kontor i Stockholm. De kommer att komplettera övriga verksamheter i huset på ett bra sätt, säger Charlotta Gustafson, head of leasing på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Nyréns är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration