Prologis tecknar hyresavtal för 11 000 kvadratmeter i Örebro

Prologis har tecknat ett hyresavtal med Mitsubishi Electric för en 11 000 kvadratmeter stor lagerlokal och kontor i Örebro.

Skriven av Axel Ohlsson 2019-05-08 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Prologis hyr ut i Örebro.
Bild: Prologis


Mitsubishi Electric är ledande inom tillverkning och försäljning av elektroniska produkter och system för en mängd användningsområden och tillämpningar. Fastigheten DC1, har nyligen renoverats och uppgraderas för bättre hållbarhet och funktionalitet.

Mitsubishi Electric kommer nu att flytta sin verksamhet inom värmepumpar och luftkonditionering för bostäder, kontorslokaler och industrilokaler till Örebro. Sökandet efter nya lokaler tog nästan ett år innan den här lokalen dök upp. En i det närmaste perfekt matchning av de behov som fanns från att tidigare ha legat i Sollentuna.

– Den här delen av vårt företag har fortsatt att expandera de senaste åren med fler produkterna inom nya segment. Vi var därför i stort behov av mer logistikyta. Vårt beslut att flytta till Örebro beror till stor del på den struktur och flexibilitet som ytan erbjuder och de förbättrade möjligheterna att arbeta effektivt i den nya lokalen. Örebros strategiska position och Prologis professionella hantering av oss som kund är en annan orsak till flytten, säger Anders Moström, Logistics & Environmental Manager at Mitsubishi Electric Europe.

Fastigheten genomgick en betydande uppgradering så sent som förra året och lokalen anpassas nu till kundens specifika behov. Filosofin är att Prologis utvecklar moderna logistikfastigheter, men renoverar även äldre distributionscenter för att kunna erbjuda kunderna moderna fastigheter med den senaste tekniken. Renoveringar är en integrerad del av affärsstrategin och ett tydligt exempel på bolagets långsiktiga fokus.

– I och med det här avtalet är fastighetens 43 000 kvadratmeter i det närmaste uthyrd. Det återstår 2 000 kvadratmeter kontorsyta samt en del som innefattar ett kök och restaurangytor för cateringverksamhet. Det finns även mer yta att hyra utomhus, säger Johan Nihlmark, Director och Market Officer på Prologis Norden.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration