"Brommaplan blir en attraktivare plats för företag"

Sarah Jacobsson och Mia Olsson berättar om fördelarna för företag att etablera sig i Bromma.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-09-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sarah Jacobsson, asset management, Profi


Hur ser du på hyresutvecklingen i Bromma?

– Bromma har utvecklats allt mer under senare år och ju attraktivare ett område blir desto högre blir hyresutvecklingen. Tvärbanan har bidragit på ett mycket positivt sätt för hela Bromma och Ulvsunda. Vi satsar på Bromma och ser att många företag gör detsamma.

Vilka är de största fördelarna med att etablera sig i Bromma?

– Närheten till city, Bromma Flygplats och Stockholms övriga norra förorter. Kommunikationerna i Bromma är utmärkta oavsett vart man ska, exempelvis tar det mindre än 15 minuter till city, tio minuter till Solna och 20 minuter till Globen från Alvik och man betalar lägre hyra än inne i stan. Vi upplever att företagsklimatet är mycket gott i Bromma för alla sorters företag.

Vilka är de viktigaste frågorna för en positiv utveckling i Bromma?

– Att infrastrukturen och allmänna kommunikationer fortsätter att utvecklas och ligga högt upp på agendan för beslutsfattare samt att stadsutvecklingen fortsätter för blandad användning. Det är viktigt att bygga väl integrerade hållbara områden som tillgodoser både före­tagens och privatpersonernas behov.

Hur ser du på er roll i Bromma?

– Vi har förmånen att kunna erbjuda alla sorters lokaler inom Bromma för våra hyresgäster, såväl industri och lager som kontors- och butikslägen. Vi vill också gärna vara en del av stadsutvecklingen och driva förtätningsprojekt och fastighetsutveckling tillsammans med staden och grannfastighetsägare. Vi vet att det bidrar till ökad nytta för våra hyresgäster om vi kan erbjuda utökad närservice, energisnålare och hållbarare fastigheter samt ökat samarbete med grannfastighetsägare.

Artikelbild

Mia Olsson, förvaltare/uthyrare, JMHur ser du på hyresutvecklingen på Brommaplan?

– Brommaplan är i stadens översiktsplan utpekad som en så kallad tyngdpunkt och dess omdaning och utveckling, i kombination med övrig utveckling och förtätning i Bromma, kommer att göra Brommaplan till en attraktiv och levande stadsmiljö. I takt med att det nya kontoret står klart på Brommaplan och JM satt spaden i jorden för att bygga cirka 850 bostäder samt en galleria med handel och service, kommer Brommaplan att bli en mötesplats för många människor och en attraktivare plats för företag att etablera sig på.

Vilka är de största fördelarna med att etablera sig på Brommaplan?

– Brommaplan har ett strategiskt läge och är en knutpunkt i hela Västerort. Brommaplan har mycket goda kommunikationer och är en trafikknutpunkt med tunnelbana och bussar. Dessutom har Brommaplan ett strategiskt läge nära Bromma flygplats och Stockholms city. Det är även enkelt att ta sig ut till E18 och E4.

Vilka är de viktigaste frågorna för en positiv utveckling på Brommaplan?

– I dagsläget så är det högsta prioritet att komma framåt med detaljplanen. Att göra Brommaplan till en trygg, naturlig mötesplats för Brommaborna kommer i förlängningen att göra Brommaplan attraktivare för företag. Den förtätning och utveckling som är på gång i hela Bromma, i till exempel Riksby, kommer på sikt att främja näringslivet på Brommaplan.

Hur ser du på er roll i Bromma?

– JM är en av få som har möjlighet att genomföra ett projekt av den här storleken. JM är en stark samhällsbyggare och av tidigare erfarenhet tror jag att vi kan få Brommaplan att blomstra upp och bli en naturlig mötesplats med en bra mix av bostäder, företag, service och goda kommunikationer.

Sök lediga lokaler i Bromma!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration