I ständig dialog med hyresgästerna

Bonnier Fastigheter strävar efter att ha en nära dialog med hyresgästerna, som huvudsakligen finns i de centrala delarna av Stockholm. Men även i Kungens Kurva.<br /> - Där utvecklar vi nu Skandinaviens största handelsplats för hemmet, berättar marknadschef Miranda Jensen

Skriven av Henrik Ekberg 2014-09-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Mirande Jensen, marknadschef Bonnier Fastigheter


Bonnier Fastigheter har en ganska traditionell organisationsstruktur med egen personal för fastighetsförvaltning och utveckling. Det som skiljer bolaget från många andra aktörer är dotter­bolaget Bonnier Service, som erbjuder mertjänster till hyresgästerna och de andra bolagen inom Bonnierkoncernen. Fastighetsbeståndet är framför allt koncentrerat till Stockholms innerstad vid Sveavägen, Torsgatan och Hornstull. Men även Akalla/Häggvik och Kungens Kurva finns med på bolagets geografiska beståndskarta som totalt rymmer 300 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

– Vi har främst kontorslokaler, men även lokaler för handel och industri. Den övervägande delen av våra hyresgäster är tjänsteföretag. Gemensamt för våra kunder är att de stannar hos oss under lång tid. Det ger oss möjlighet att tillsammans med hyresgästerna hitta lösningar baserade på deras behov, säger Miranda Jensen.

Hur jobbar ni gentemot hyresgästerna?


– För oss är det viktigt att ha en nära dialog med våra hyresgäster. Hos oss är det våra förvaltare som ansvarar för kundrelationerna i sina respektive marknadsområden. Dessutom har vi egna fastighetstekniker i varje kvarter som träffar våra kunder dagligen.

Förra året avslutade Bonnier Fastigheter sitt dittills största projekt – stadsdelsutvecklingen i Hornstull. Det här året fokuserar bolaget främst på två av sina fastigheter, dels Segmentet 1 i Kungens Kurva samt Lokstallet 6 bredvid Bonnierhuset på Torsgatan. Den förstnämnda fastigheten på närmare 30 000 kvadratmeter kommer om några år att förvandlats till ett stort paradis för allt som har med hemmet att göra. K-Rauta har redan etablerat sig vid handelsplatsen som får namnet Bo/Om, men ytterligare 21 000 kvadratmeter återstår att fylla med butiker för den vanlige konsumenten och den professionella yrkesarbetaren. 2017 ska allt stå klart.

– Intill Bonnierhuset utvecklar vi kontorshuset Atlas Garden där vi bygger om och till en befintlig fastighet så att den blir i nivå med nybyggnation. Totalt blir det cirka 7 000 kvadratmeter kontor och inflyttning kan ske i början av 2015, berättar Miranda Jensen.

Hur ser ni på framtiden i Stockholm?


– Vi ser positivt på utvecklingen i Stockholm. Det är en stad som ständigt utvecklas och växer, vilket innebär att det skapas fler attraktiva områden att bo, leva och arbeta i. För oss är det viktigt att följa och delta i den utvecklingen.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration