UMA Kungsbron vill ta coworking till nästa nivå

Bara två procent av svenskarna har använt en coworking-anläggning. Samtidigt visar statistiken att produktiviteten ökar när arbetsplatsen varieras. Coworking har tidigare främst riktat in sig på frilansare, startups och småföretagare, men nyöppnade UMA Kungsbron är dedikerade att erbjuda en coworking-anläggning anpassad även för större företag.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-10-10 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Technopolis


Enligt Cranet, ett internationellt nätverk för HR-forskning, arbetar bara en av fyra svenskar på distans. Och enligt statistik från Regeringskansliet har endast två procent av svenskarna arbetat från en coworking-anläggning. Samtidigt har analysföretaget Leesman gjort studier som visar att arbetsplatser där medarbetarna kan varierar sin arbetsmiljö uppvisar högre produktivitet.

I mitten av maj invigdes UMA Kungsbron, som är en av Stockholms nyaste coworking-anläggning och som riktar in sig på att hjälpa företag och anställda att arbeta smartare och effektivare. UMA drivs av det finska börsbolaget Technopolis Plc.

Ska göra arbetsdagen enklare


Konceptet är anpassat för att möta kraven som det moderna arbetslivet och företagsklimatet ställer. Det innebär ett centralt läge ett stenkast från centralstationen, högkvalitativ utrustning och tjänster, en aktivitetsbaserad arbetsmiljö med en blandning av arbetsplatser i öppet kontorslandskap, privata kontor och ljudisolerade telefonbås. På UMA Kungsbron finns också konferenslokaler med videomöjlighet, en loungeyta och en inredning med skandinavisk design.

– Technopolis har tillhandahållit delade arbetsytor ända sedan 1982 och vi vet vad företag värderar högst när det gäller arbetsmiljö. UMA Kungsbron är utformat för att tillfredsställa kundbehoven med användarvänliga digitala lösningar för att göra arbetsdagen enklare, säger Keith Silverang, koncernchef på Technopolis, och fortsätter:

– Våra kunders behov kommer alltid i första hand. Oavsett om det handlar om tillgänglighet dygnet runt med hjälp av en digital nyckel i vår app eller att boka catering eller konferensrum med ett enkelt tryck på mobilen.
Artikelbild


Bild: Technopolis


Som UMA-medlem har man tillgång till samtliga tolv coworking-anläggningar i sex länder, och kan nyttja en rad professionella tjänster. Till detta har Technopolis öronmärkt 30 miljoner euro för att bygga ett nätverk med 20 UMA-anläggningar i de största städerna i Skandinavien och Baltikum innan 2020 års slut. Förutom i Sverige expanderar företaget också i Danmark och öppnar en ny coworking-anläggning i centrala Köpenhamn redan i september.

– Vi är övertygade om att coworking är en smart lösning även för stora företag, exempelvis genom att använda anläggningarna som en förlängning eller ett komplement till huvudkontoret. I synnerhet är detta relevant för företag med kontor utanför centrum. Att kunna utnyttja det internationella UMA-nätverket och minska de fasta hyresavgifterna är några exempel på UMA:s fördelar, säger Keith Silverang.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration