Convendum till Hagastaden

Kungsleden har tecknat ett nytt hyres­avtal med co-workingaktören ­Convendum om 5 500 kvadrat­meter i kvarteret Blästern 14 på Gävlegatan i Haga­staden.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-09-26 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Hyresavtalet löper på tolv år och har ett sammanlagt hyresvärde om 300 miljoner kronor.

Hela kvarteret Blästern 14 genomgår nu en totalrenovering och byggs om till både hotell och kontor om totalt 17 000 kvadratmeter. Fastigheten kommer att certifieras enligt Leed Gold och hyresavtalet med Convendum är ett grönt hyresavtal. Beräknad inflyttning sker under första kvartalet 2020.

– Vi välkomnar Convendum som ny hyresgäst till Kungsleden. Convendums framgångsrika co-workingkoncept kommer samlokaliseras med Nobis nya hotell och skapa en ny destination i Stockholm – en oas i staden – för hotellgäster, företag, grannar, andra stockholmare och turister, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

– Convendum etablerar ett åttonde center i Stockholm i form av en hel fastighet på ett mycket intressant läge, dessutom samlokaliserat med nya Nobis Hotel vilket ger ett mycket starkt serviceutbud för våra medlemmar och hyresgäster, säger Håkan Jeppsson, vd för Convendum.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration