Grosvenor Europe köper Lidingö Centrum

Lidingö Centrum blir Grosvenor ­Europes sjätte köpcentrum i Sverige. Säljer gör Vencom och Rockspring, för den internationella fonden Transeuropean VLP:s räkning.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-06-27 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Grosvenor Europe ser Sverige som en intressant fastighetsmarknad.
Bild: Grosvenor


Vencom har under innehavstiden sedan 2013 arbetat hårt med fokus på den framtida utvecklingen av Lidingö Centrum.

– Det har varit stimulerande och intressant att arbeta med förvaltningen och utvecklingen av det framtida Lidingö Centrum under de gångna åren, säger Johan A. Gustavsson, ordförande i Vencom.

Lidingö Centrum har en total yta på 19 900 kvadratmeter. Centrumet är det dominerande servicecentret på Lidingö med 42 hyres­gäster varav Coop, Systembolaget, H&M, Dressmann och Lindex utgör ankarhyresgäster. Lidingö Centrum omfattar även kontor, ett gym, en polisstation, en vårdcentral och annan medicinsk service samt en tandläkarmottagning.

– Sverige är en av de mest intressanta fastighetsmarknaderna i Europa och erbjuder fortsatt goda tillväxtutsikter. Vi ser stor potential i detaljhandelsledda köpcentrum i Stockholmsregionen med ett mixat utbud av service, särskilt där det finns möjlighet att öka värdet genom en satsning på mat- och dryckesutbudet och fritidsaktiviteter, eller genom bostadsutveckling i vissa fall, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration