Kungälvs nya rese­centrum invigt

Nu får Kungälv ett nytt resecentrum och nav för busstrafiken i och kring Kungälvs kommun. Det nya resecentret blir en trygg och modern mötesplats för Västtrafiks kunder och Kungälvs invånare.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-05-23 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Den 800 kvadratmeter stora byggnaden blir det nya navet för kollektivtrafiken i Kungälv.
Bild: Eddie Löthman


Det var den 29 april som det nya resecentret öppnade vid Kongahällagatan närmast E6:an. Samtidigt stängdes Kungälvs busstation på Uddevallavägen i centrala Kungälv. Med ett nytt resecentrum kopplas den regionala busstrafiken ihop med den lokala kollektivtrafiken i Kungälv och servicen till resenärerna kan utvecklas.

– Det nya resecentret blir ett stort lyft för våra kunder. Vi räknar med att uppemot 6 000 resenärer kommer att passera resecentret dagligen och förhoppningen är att antalet resenärer ska öka, säger Stefan Ekman, infrastrukturchef på Västtrafik.
Artikelbild

Stefan Ekman.
Bild: Thomas Harrysson


Placeringen är strategisk med närhet till bostäder, handel, skola och idrottsanläggningar. Nära det nya rese­centret byggs också det stora bostadsområdet Kongahälla, med över 1 000 bostäder och köpcentrum.

– Resecentret är en viktig del i utvecklingen av centrala Kungälv och binder ihop de östra och västra delarna av staden. Genom att koppla ihop den regionala busstrafiken med den lokala, blir det nu lättare för folk att välja ett hållbart resande, säger Jenny Adler, sektorchef för samhälle och utveckling på Kungälvs kommun.

Västtrafik kommer att äga och förvalta byggnaden som gestaltats med beständiga och hållbara material. Kungälvs kommun ansvarar för de anslutande markanläggningarna.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration