Han får uppdraget att utveckla Nya Hovås

Jens Karletorp anställs som vd för Nya Hovås Stadsutveckling med uppdrag att fortsätta utveckla området. Nya Hovås är en snabbt växande stadsdel som ägs av Next Step Group, HSB Göteborg och Skanska.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-06-27 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Jens Karletorp.
Bild: Nya Hovås Stadsutveckling


– Det känns jätteroligt att Jens börjar hos oss och att vi fått till en form med en gemensam organisation för arbetet framåt. Jens har med sin gedigna erfarenhet från byggbranschen i olika roller alla förutsättningar att driva detta arbete vidare, säger Lena Josgård, chef för mark och projektutveckling på HSB Göteborg som också ingår i bolagets styrgrupp.

Jens Karletorp kommer senast från Nitro Consult men har även en bakgrund inom Peab. Hans uppdrag handlar nu om att få ihop helheten och att i ett första läge skapa samsyn kring den fortsatta utvecklingen av Nya Hovås, både hos beslutsfattare och bland kringboende.

– Den breda dialogen med närområdet har varit en av de tydligaste framgångsfaktorerna i arbetet med Nya Hovås, det gäller även framåt. I detta arbete är det viktigt att vi kan hålla ihop helheten och ha högt tempo. Vi vill skapa en stadsplan som andas gemenskap och trygghet, där byggnationen präglas av variation och nytänkande. I Nya Hovås sätter vi "livet mellan husen" i fokus, säger Jens Karletorp.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration