Geelys köp på Lindholmen klart

I somras tecknade kinesiska Geely en avsiktsförklaring om att köpa en fastighet av Älvstranden Utveckling för att kunna uppföra ett innovationscenter på Lindholmen i Göteborg. Efter långa förhandlingar är affären nu i hamn och Geely ett steg närmare att kunna uppföra jätteanläggningen.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-05-26 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Geelys uppför ett nytt innovationscenter.
Bild: Peter Svensson


Fastigheten omfattar 26 500 kvadratmeter.

– Det här är en viktig affär som vi kämpat länge med att få till, en viktig pusselbit när Lindholmen växer med nya företag, skolor och bostäder, säger Mattias Jonsson, styrelseordförande i Älvstranden Utveckling.

– Det visar vilken dragningskraft Göteborg och Lindholmen har. Nu fortsätter arbetet med att foga samman staden, i framtiden kommer centrum att ligga naturligt på bägge sidor av älven, säger Lena Andersson, vd på Älvstranden Utveckling.

Närmsta granne för innovationscentret blir SVT-huset och i området finns i dag bland annat Chalmers, Lindholmen Science Park och forskningsinstitutet Rise. Innovationscentret byggs i etapper där den första delen påbörjas redan sommaren 2018.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration