Skanska säljer till Vectura i Västra Hamnen

Skanska har sålt fastigheten Sjösättningen 1 i Västra Hamnen, Malmö, för 295 miljoner kronor. Byggnaden som innehåller förskola och äldreboende är utvecklad av Skanska Sverige.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-05-07 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sjösättningen 1.
Bild: Skanska


Byggnaden om cirka 7 000 kvadratmeter kommer att bli fem våningar hög och ska inrymma förskola för cirka 120 barn och äldreboende med ett 60-tal lägenheter. Därutöver omfattas lokaler för övriga kommersiella kunder.

– Vi är mycket glada över att Vectura kommer att förvärva det här projektet. Det har varit en konstruktiv process fram till nu och vi räknar med att det goda samarbetet mellan alla parter kommer att fortsätta. Detta är ett projekt där alla kommer att bli vinnare, säger Hans Fransson, senior affärsutvecklare, Skanska Sverige.

Projektet har en tydlig social agenda där Skanska tillsammans med Malmö Stad upprättat en handlingsplan som innebär en satsning på praktikplatser samt samarbete med Rosengårdsskolan och Yallatrappan. Byggnaden har höga miljökrav och avsikten är att söka certifiering enligt Leed, nivå Guld.

Byggstart är planerad till augusti 2018 och färdigställandet till augusti 2020.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration