Stortrivs på sitt nya kontor

Efter över 20 år i samma lokaler kände Tara Pac att det var dags att flytta – och i centrala Lund hittade de rätt. – Tanken med flytten var att vi skulle visa vem vi är, vad vi står för och vad vi kan erbjuda kunden, säger Peter Olsson, grundare och ägare, Tara Pac.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-05-16 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

I centrala Lund har Tara Pac inrett sitt nya kontor.
Bild: Mikael Leijon


Tara Pac grundades 1993. Då låg verksamheten med både kontor och lager i Staffanstorp, i vad Peter Olsson själv beskriver som ett ganska traditionellt industriområde. Tara Pac är ett agenturföretag som säljer förpackningar till livsmedel, färg och kemi, där de representerar utländska företag. Produkterna säljs sedan i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Peter Olsson berättar att tanken om att flytta uppkom redan för ungefär fem år sedan.

– Företaget hade så mycket mer potential och jag kände helt enkelt att en förändring behövde ske, säger han.

Kostym att växa i


Att hitta en ny lokal visade sig dock inte vara så enkelt – man tittade exempelvis på industriområden i Malmö och Lund, men hittade ingenting som kändes helt rätt. Men för cirka två år sedan dök det upp en lokal i centrala Lund.

– Jag har alltid tyckt om centrala Lund. Jag gillar även centrum i Malmö, men prismässigt är det lite bättre i Lund, säger Peter Olsson.

– Vi ville hitta något som kunde bli karaktäristiskt för oss. En kostym som passar nu, men som vi också kan växa i. Det gjorde vi här, fortsätter han.

Den nya lokalen är ett gammalt tryckeri och är belägen nära universitetet i Lund, ungefär 150 meter från Domkyrkan. Härifrån har du fem minuter till tåget och kring en halvtimme till Kastrup. Lagret ligger inte längre i anslutning till lokalen, utan är outsourcat till Landskrona där Tara Pac sedan innan hade ett mindre lager.
Artikelbild

Som att komma hem – så beskrivs känslan på kontoret.
Bild: Mikael Leijon


Lokalen, som omfattar cirka 330 kvadratmeter, blåstes i stort sett helt innan inflyttning. Dock har Tara Pac valt att behålla industriella element, och skapat sin drömlokal med hjälp av Tony och Oscar Rydberg på Ideas i Malmö.

– Tanken med flytten var att vi skulle visa vem vi är, vad vi står för och vad vi kan erbjuda kunden – det var svårt i en traditionell industrilokal. Vi ville också få in ny personal som kunde bidra med en ny syn på försäljning, och behövde därför skapa en attraktiv arbetsplats.

I dagsläget är de tio anställda på kontoret, och företaget växer. Tidigare satt de anställda i egna rum, vilket enligt Peter Olsson gjorde att det saknades en känsla av gemenskap. Numera sitter de i ett öppet landskap, med tillgång till flera ljudisolerade rum om behovet skulle finnas.

– Det finns inte heller några chefsrum, utan det är en platt management. Alla har fortfarande en egen arbetsplats, men det här innebär en ny smidighet för kommunikationen och informationsflödet i lokalen, säger Peter Olsson.
Artikelbild

Peter Olsson.
Bild: Bo Wallteg/Nord Emballage


Mitt i kontoret sitter fyra stora skärmar som syns från alla delar av lokalen. Detta så att alla kan ta del av information om kundbesök, nya produkter och så vidare. Det har också byggts en loungedel med soffa och öppen spis där man kan vända skärmarna och få en riktig biokänsla.

Har det blivit som ni önskade?


– Ja, absolut, vi stortrivs här. Tidigare var det så att när klockan slog halv fem gick alla hem, nu hänger man gärna kvar en stund och umgås. Många säger att det känns som att komma hem till någon, det tycker jag är ett bra betyg, säger Peter Olsson.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration