Unikt nätverk till Sverige

Nätverket Hera Hub har tagit steget in på den svenska marknaden. Den första etableringen blev i Uppsala där man nu skapat ett kontor som passar perfekt för konceptet. – Det handlar om att skapa en miljö som tilltalar alla sinnen, säger Sophia W Renemar, vd och grundare av Hera Hub Uppsala.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-04-18 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Hera Hub har ett kontor där alla ska trivas, med en harmonisk känsla.
Bild: Hera Hub Uppsala


Hera Hub Uppsala är Sveriges första internationella coworking-etablering som är särskilt inriktad mot kvinnor. Man erbjuder medlemskap på olika nivåer där man kan välja allt från att sitta på kontoret varje dag till att endast delta i de utbildande workshops som erbjuds.

Hera Hub var under en tid en pop-up-verksamhet i Uppsala där kvinnor i nätverket träffades på exempelvis ett fik för att arbeta tillsammans, men i takt med att nätverket växte ville Sophia W Renemar etablera verksamheten lite mer permanent.

På stark frammarsch


För att hitta rätt tog hon kontakt med en rad olika fastighetsägare och beskrev konceptet och sina ambitioner.
Artikelbild


Bild: Hera Hub Uppsala


– Coworking är inte så utbrett i Sverige ännu, många tror fortfarande att det är en typ av kontorshotell. Men det är något som är på stark frammarsch, och jag tror att det är så vi kommer att jobba i framtiden, säger Sophia W Renemar.

Efter en tids sökande var det till slut Skandia Fastigheter som kunde erbjuda det som Hera Hub sökte. Lokalen låg centralt i Uppsala på St Olofsgatan 9B – och var helt tomställd.

– Där hade jag möjligheten att utforma lokalen precis som jag ville, och jag bestämde mig för att satsa.

Att Hera Hub skulle ha en central placering i staden kom fram som ett önskemål i en enkät bland kvinnor som tidigare varit med i nätverket.

Renoveringen av lokalen drog igång med hjälp av en fullentreprenad och det sattes bland annat upp nya väggar, medan vissa revs. Inredningen togs fram i samarbete mellan Sophia W Renemar själv och inredaren Madeleine Gesar.
Artikelbild

Sophia W Renemar, vd och grundare av Hera Hub Uppsala.
Bild: Hera Hub Uppsala


Konceptet kring Hera Hub kommer ursprungligen från USA. Att verksamheten finns sedan tidigare gjorde att det exempelvis är bestämt vilka färger man ska använda sig av – men annars var utformningen ganska fri.

– Jag ville till exempel att det skulle finnas både mindre mötesrum och större konferensrum. Dessutom skulle det rymmas en yta för coworking och ett tystare landskap, säger Sophia W Renemar.

Vad var annars viktigt vid utformningen av lokalen?


– Det handlar om att skapa en miljö som tilltalar alla sinnen, bland annat finns här fontäner med porlande vatten, spaliknande musik, vacker konst och väldoftande, aromatiska ljus. Många som kommer hit säger att det är som att komma in i en annan värld.

Hera Hub Uppsala öppnade den 28 augusti förra året.

– Det har gått jättebra de här första sex-sju månaderna, jag har nu 25–30 medlemmar som verkar i en mängd olika branscher – allt från förskola, PR och biotech till programmerare och författare.

Tanken med Hera Hub är att det ska vara ett konkret sätt att öka kvinnors egenföretagande – men även män är välkomna.

– Styrkan i konceptet är mångfald, förutom att vi har stor variation rent branschmässigt så är det stor åldersspridning bland våra medlemmar, säger Sophia W Renemar.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration