Europas fräckaste hotellbar finns på Lindholmen i Göteborg

Europas bäst designade hotellbar ligger – på Lindholmen i Göteborg. – Det känns helt fantastiskt och omtumlande, säger Malin Franck, vd på Radisson Blu Riverside Hotel.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-01-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Det var i den stora internationella tävlingen ­European Hotel Design Awards i London i slutet av november som hotellets bar och restaurang Cuckoo’s Nest utsågs till årets bäst designade bar.

– Det var egentligen Stylt Trampoli, som har stått för designen, som vann priset. Vår personal har stått för de mjuka värdena och förvaltat den känsla som Stylt ville skapa, så även för oss betyder det här jättemycket. Vi har etablerat ett nytt hotell och detta gör att ännu fler förstår att Lindholmen verkligen är ett coolt ställe, ­säger Malin Franck.

Vad tror du att det var som föll juryn i smaken?


– När man går in i hotellet känns det som att man går rakt in i ett vardagsrum, som utgör lobby, restaurang och bar i ett enda rum. Det ser inbjudande ut och man lockas att gå in. Miljön gör att man aldrig känner sig uttittad, utan bara välkomnad. Vi märker också att många hotellgäster väljer att äta i vår restaurang, vilket verkligen inte är någon självklarhet i hotellbranschen.

Artikelbild

Ni öppnade i mars, hur har de första månaderna gått?


– Det har gått över förväntan. Vi har haft över 60 procents beläggning sedan starten i mars och det är väldigt bra för ett nyöppnat hotell.

Hotellet uppfördes av Skanska, som sålde fastigheten till Balder i somras.

– Stylt har lyckats otroligt bra med baren och hela hotellet är väldigt lyckat, säger Magnus Andersson, förvaltningsansvarig på Balder.

Hitta lokaler att hyra i Göteborg!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

"Tre procents årlig hyreshöjning i Göteborgs innerstad" "Tre procents årlig hyreshöjning i Göteborgs innerstad" Tommy Hilfiger öppnar på Avenyn Tommy Hilfiger öppnar på Avenyn Mölndal växer – många bostäder planeras Mölndal växer – många bostäder planeras Ökad konkurrens om lediga lokaler i Göteborg Ökad konkurrens om lediga lokaler i Göteborg Göteborgs Auktionsverk till Masthugget Göteborgs Auktionsverk till Masthugget Bästa läget för kontor i Göteborg Bästa läget för kontor i Göteborg