Carnegiebryggeriet flyttar till Hammarby Sjöstad

I slutet av 2013 flyttar Nya Carnegiebryggeriet till Fabeges fastighet Luma i Hammarby Sjöstad. Luma byggdes som en lampfabrik på 30-talet, och ritades av arkitekterna Artur von Schmalensee och Eskil Sundahl. Exteriören har sedan dess kulturmärkts då Luma anses vara en av funktionalismens viktigaste byggnader i Stockholm.

Skriven av Therese Aronsson 2013-02-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

– Ingen byggnad passar oss så bra som Luma och även Hammarby Sjöstad som stadsdel är perfekt. Nya Carnegiebryggeriet kommer bli så mycket mer än ett bryggeri. Det blir en mötesplats, en restaurang och en ölskola belägen i Strandhusen i Hammarby Sjöstad, säger Joakim Losin, vd för Nya Carnegiebryggeriet.

Fabege förädlar och anpassar nu lokalerna för bryggeriets inflyttning.

– Vi är väldigt stolta över att Nya Carnegiebryggeriet ska flytta in och bli en del av stadsdelen. Carnegiebryggeriet som mötesplats kommer göra Luma och Hammarby Sjöstad än mer attraktivt som kontorsstadsdel och bli ett viktigt inslag, vare sig du arbetar, bor eller bara vistas i Hammarby Sjöstad, säger Christian Hermelin, vd för Fabege.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration