Klövern och Corem i bytesaffär

Klövern genomför en bytesaffär med ­Corem som innebär förvärv av tre fastig­heter i Norrköping och tomträtten till en fastighet i Stockholm samt försäljning av tre fastigheter och tomträtten till en fastighet i Stockholmsområdet.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-11-30 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Rutger Arnhult.
Bild: Klövern


Det underliggande fastighetsvärdet för de förvärvade fastigheterna uppgår till 152 miljoner kronor. Det underliggande fastighetsvärdet för de avyttrade fastigheterna uppgår till 238 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde. Mellanskillnaden i bytesaffären regleras kontant.

De förvärvade fastigheterna i Norrköping och Stockholm (i stadsdelen Vinsta) har en sammanlagd uthyrningsbar yta om 27 300 kvadratmeter och ett hyresvärde som uppgår till 17 miljoner kronor. Samtliga fyra fastigheter är belägna nära Klöverns befintliga bestånd i respektive marknad. Fastighetsbeteckningarna för de förvärvade fastigheterna är Norrköping Stålet 3, Norrköping Bronsen 2, Norrköping Slakthuset 14 och Stockholm Singeln 13.

De avyttrade fastigheterna (Sollentuna Ringpärmen 6, Sollentuna Revisorn 3, Järfälla Kallhäll 9:36, Stockholm Konsumenten 3) har en sammanlagd uthyrningsbar yta om 24 200 kvadratmeter och ett hyres­värde som uppgår till 22 miljoner kronor.

Tillträde respektive frånträde är planerat till den 1 december 2017.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration