Aspelin Ramm säljer byggrätter i Mölndal

Aspelin Ramm säljer ett bostadskvarter med byggrätter i stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal till bostadsbolaget Kärnhem. Kvarteret omfattar 6 300 kvadratmeter vilket motsvarar mellan 70 och 80 nya lägenheter.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-11-16 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Den nya stadsdelen i Mölndal får ett tillskott på bostäder, kontor och handel.
Bild: Aspelin Ramm


– Kärnhem är en bra och stabil bostadsutvecklare med många kreativa och nyskapande idéer. Det bidrar till en önskvärd mångfald av fastighetsbeståndet och att stadsdelen Pedagogen Park kan färdigställas snabbare, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter.

– Projektet i Mölndal är vårt första i Göteborgsregionen som är en av få tillväxtregioner i landet där vi inte har funnits tidigare. Det attraktiva läget i en expansiv kommun som Mölndal, med närhet till en storstad som Göteborg känns helt rätt för oss. Dessutom gillar vi de långsiktiga planerna för hur området ska utvecklas som en levande stadsdel, säger Malin Svensson, vd på Kärnhem.

Totalt omfattar den nya stadsdelen cirka 1 000 byggrätter som ägs av Mölndals stad, Skanska och Aspelin Ramm. Efter försäljningen till Kärnhem har Aspelin Ramm kvar 17 000 kvadratmeter byggrätter i området, vilket motsvarar cirka 200 lägenheter i två bostadskvarter. Dessutom planerar ­Aspelin Ramm att bygga ytterligare 12 000 och 15 000 kvadratmeter kontorsyta, och cirka 3 000 kvadratmeter avsedda för handel.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration