Important Looking Pirates - spännande och inspirerande arbetsmiljö

Important Looking Pirates startades 2007 av artister med visionen att skapa ett företag där de själva skulle vilja arbeta. Flytten till det nya kontoret blev en möjlighet att förverkliga drömmarna om den perfekta arbetsplatsen. Här berättar Niklas Jacobson, medgrundare, mer om kontoret som har nominerats till Sveriges Snyggaste Kontor 2017.

Skriven av Redaktionen 2017-11-08 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Important Looking Pirates

Kan ni ge exempel på några av referenserna till populärkultur på ert kontor?

Utöver de många affischer som pryder vårt kontor så hittar vi mycket figurer och prylar från spel och filmvärlden. Vi har en stormtrooper-dräkt i full skala, som vi köpte av ett inbitet Star Wars-fan som lät specialbygga den till extrem detalj för att efterlikna dräkterna i “A New Hope" från 1977. Du hittar “Chucky" den obehagliga dockan från den klassiska 80-tals rysaren “Onda dockan" samt Master Chiefs hjälm från spelserien Halo.

Vill ni berätta mer om de sociala ytorna?

Man spenderar en stor del av sin tid på jobbet, så det är inte konstigare än att man vill ha en trevlig och inspirerande miljö där likväl som man vill ha hemma. Det är dessutom lättare att få till de drömmar man önskar att man haft hemma, fast man egentligen inte har plats för eller råd med. Då vi har många datorspelsintresserade personer på jobbet så har vi skapat ett gamingrum, där man kan koppla av och spela spel mot eller med varandra.

Vi har även en biograf som används flitigt, där personalen tar initiativ till olika temakvällar, eller där vi tillsammans tittar på det senaste avsnittet av någon ny TV-serie som vi jobbat med. Vi har ett gym på kontoret som ger en mindre ursäkt för att faktiskt ta sig tiden att träna. Den viktigaste sociala delen av kontoret är dock köket / loungearean. Det är där vi äter och umgås tillsammans eller tar en match vid fussball-bordet eller dukar fram eftermiddagsfika. Det är även där vi har Fredagsöl dit folk ibland brukar bjuda in vänner eller familj och hänga sent in på kvällstimmarna.
Artikelbild

Vad är ni mest stolta över på kontoret?

Det vi är mest stolta över är kulturen och den familjära känslan som vi har på kontoret. Många bland personalen umgås även utanför jobbet och om utformningen av vår arbetsmiljö kan bidra och uppmuntra umgänge så är det fantastiskt. Inredningen fungerar även som en tidskapsel och en reflektion av vår kultur.

Vi har prylar som vi fått från kund eller införskaffat när vi avslutat speciella projekt, som hajen som hänger i vårt tak. Den beställde vi som ett minne när vi jobbade med den norska storfilmen Kon-tiki, ett projekt som var en milstolpe i vår historia. Vi är även stolta över att delar av inredningen som personalen bidragit med på olika sätt. Vi har tex skulpturer och målningar som är skapade av vår personal och alla dessa saker är en del i att berätta historien om vilka vi är.
Artikelbild

Niklas Jacobson, medgrundare Important Looking Pirates.


Vad reagerar besökare på när de ser kontoret för första gången?

Första reaktionen brukar vara “Wow är detta verkligen ett kontor?" Många tycker det är häftigt och unikt och kontoret ger en filmisk känsla, lite som en gammal teater eller biograf. Vi vill att kontoret andas vår kultur och reflekterar det vi gör.

Hur ser en typisk arbetsdag ut på ert kontor?

Nu är vi nästan 100 personer på kontoret så det ser lite olika ut beroende på din roll inom företaget. Men gemensamt för det flesta så jobbar vi alla på någon av våra filmer eller tv-serier vi har i produktion. 60% av vår personal är kreatörer som med datorn som redskap skapar visuella effekter till våra projekt.

Vi har även ett relativt stort utvecklingsteam som utvecklar nya verktyg och program för att underlätta för våra kreatörer att skapa banbrytande effekter. Bland övrig personal möter vi våra it-system administratörer som ser till att vår komplicerade teknikmiljö alltid utvecklas och är i drift och vår people operations som tar hand om vår personal och vår arbetsmiljö.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration