Kemira Kemi - inspirerat av natur och vatten

I sin nominering till Sveriges Snyggaste Kontor skriver Kemira att målet med deras nya kontor var att lokalisera Helsingborgskontoret med övrig produktion i befintlig byggnad och därigenom skapa god interaktion genom nära kontaktytor och ökad gemenskap samt bidra till en ljus och bra arbetsmiljö. Här berättar de mer om vad som gör just deras kontor speciellt.

Skriven av Redaktionen 2017-11-01 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Kemira Kemi

Kan ni berätta mer om hur ert kontor är inspirerat av natur och vatten?

Det finns lite olika anledningar till detta. För det första är fastigheten vi byggt om en 70 år gammal byggnad som i alla år används för dusch- och omklädningsändamål för vår personal. Huset kallas fortfarande för "Badhuset".

För 70 år sedan såg vår produktion helt annorlunda ut, vilket gjorde att det var viktigt att personalen kunde erbjudas separerade avdelningar för smutsiga och rena kläder. Idag sköts mycket av vår verksamhet från olika kontrollrum, färre personer använder duscharna och därmed kunde ovanvåningen i Badhuset byggas om till kontor och fasaden renoveras.

Namnet inspirerade även genom att vi tillverkar produkter som renar vatten. Sist men inte minst, så ligger vårt kontor i vackra Helsingborg med Öresund precis på väster sida och ett vackert skogsområde på östra sidan.
Artikelbild

Era mötesrum är inspirerade av den finska bastukulturen, kan ni berätta mer om det?

Då namnet "Badhuset" inspirerat, följde vi upp det med att ha badhustema. Där ingår även bastun, den vedeldade eller ångbastun. Vi har finska ägare och tyckte det passade väldigt bra och våra vänner i Finland kan känna sig extra välkomna när de kommer på besök.

Vad är ni mesta stolta över på kontoret?

Vi är oerhört stolta över helheten. Vi tillhör en bransch som är mycket prispressad, och därmed var vår budget väldigt låg. Vi tycker att vi fått ett otroligt fint kontor, där vi har många gemensamma mötesytor men där vi även kan arbeta ostört. Vi har stort fokus på arbetsmiljö och säkerhet och det har tillgodosetts tillsammans med estetik och en varm miljö.
Artikelbild

Vad reagerar besökare på när de ser kontoret för första gången?

De är alla väldigt positiva. Vi har ett bildspel som visar hur det såg ut från början och då blir besökarna ännu mer imponerade.

Hur ser en typisk arbetsdag ut på ert kontor?

Det är inte många som reser hos oss, därmed fungerar det bättre med egna arbetsplatser med möjlighet att stänga om sig. Vi arbetar mycket med Skype-möten eftersom vi är ett globalt företag.

Nu har vi en riktigt bra gemensam samlingsplats där vi på ett avslappnat sätt träffas över avdelningsgränserna och därmed löser sig olika frågor smidigare eftersom man känner varandra och har nära till varandra. Vi är personal från tre olika kontor som flyttat ihop.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration