Castellum - två färdigställda kontor under samma år

Till årets tävling av Sveriges Snyggaste Kontor har Castellum nominerat två kontor. Ett i Stockholm och det andra i Göteborg. Bägge kontoret färdigställdes i år och här berättar Castellum mer om den upplevelsen.

Skriven av Redaktionen 2017-10-25 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Castellum Göteborg


Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Castellum i Stockholm

Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Castellum i Göteborg

Ni har färdigställt två kontor i år, ett i Stockholm och det andra i Göteborg, hur har den upplevelsen varit?

Det har varit jättespännande att jobba med de två projekten samtidigt. Huvudkontoret i Göteborg och regionkontoret i Stockholm är båda viktiga nav i vår verksamhet och pusselbitar i byggandet av ETT Castellum. Det är lika mycket en kulturell resa som ett lokalprojekt, därför har vi arbetat med en tydlig målbild och med människan i fokus.

Som fastighetsägare är våra egna kontor en viktig del i vårt varumärke. Vi arbetar dagligen med att hjälpa våra kunder att skapa framgångsrika arbetsplatser och vi vill att våra egna kontor ska inspirera och visa på möjligheter. Både medarbetare, kunder och andra intressenter ska känna sig välkomna hem till oss!

På bägge kontoren har ni hämtat inspiration från den Skandinaviska naturen till utformningen, kan ni berätta mer om det?

Vårt Stockholmskontor kommer att certifieras enligt WELL-standard, en global standard med fokus på människors hälsa och välmående. Det har också givit inspiration till Göteborgskontoret. Alla material är omsorgsfullt utvalda ur ett hållbarhets- och hälsoperspektiv och naturen är en inspirationskälla i gestaltningen. Nordiska material så som hård sten, mjukt trä, läder och kork, många gröna växter och en färgskala som speglar det nordiska klimatets värme och ljus skapar en varm och trivsam miljö som också främjar vår hälsa.
Artikelbild

Charlotte Vikström kontorsspecialist Castellum


Vad gillar ni bäst med de bägge kontoren?

Den stora variationen i arbetsmiljön och att det andas nytänkande i kombination med en varm och hemtrevlig känsla. Design och funktion hänger verkligen ihop och kontoren innehåller många smarta lösningar. Både i Stockholm och Göteborg finns stora gemensamma ytor där medarbetare och gäster kan arbeta, mötas eller bara ta en fika. Det skapar en cafékänsla och en puls i verksamheten som vi tidigare inte hade.

Vad reagerar besökare på när de ser kontoren för första gången?

Den första reaktionen är att det är så fint och så blir man väldigt nyfiken på våra lite mer otraditionella miljöer. I Göteborg har vi vårt härliga Torg i en ljusgård mitt i byggnaden. Där finns t.ex små trähus att jobba i och fåtöljer som hänger ner från taket. I Stockholm är det den magnifika utsikten och vårt härliga Coffice med skön stämning och musik i bakgrunden som väcker störst reaktioner. Men det finns också en stor nyfikenhet kring hur vi arbetar, hur vår förändringsresa såg ut och vilka erfarenheter vi har dragit så här långt .
Artikelbild

Castellum Stockholm


Hur ser en typisk arbetsdag ut på kontoren?

Som på alla andra arbetsplatser börjar arbetsdagen för många vid kaffemaskinen. I Stockholm samlas många i Coffice och i Göteborg finns navet i Bistron och Torget. Sedan väljer man en plats som passar det man ska göra. Många medarbetare har ett ganska rörligt jobb där enskilt arbete varvas med olika typer av möten. Därför har vi satsat mycket på att skapa olika typer av mötesplatser, både i rum, öppna miljöer och loungeytor. Det upplevs väldigt positivt och vi kan också se att det skapar nya beteenden vilket också varit en målsättning.

Vad säger medarbetarna så här långt?

Vi har inte hunnit göra någon utvärdering ännu men de spontana reaktionerna har varit positiva. Många säger att det blev mycket bättre än vad man hade förväntat sig och att det känns ännu roligare att gå till jobbet i de nya lokalerna. Variationen i miljöer är något som uppskattas men man ska ha respekt för att det tar tid att ändra arbetssätt och vanor. Våra medarbetare är väldigt stolta över att visa upp vårt nya kontor, det känns roligt och bidrar till vår attraktivitet som arbetsgivare. Från projektets sida är vi mycket nöjda, vi har ytterligare en pusselbit på plats i den fortsatta utvecklingen av Castellum.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration