Pegah Abedini blev Årets Unga Fastighetskvinna 2017

Det blev Nordiers Pegah Abedini som utsågs till Årets Unga Fastighetskvinna när den prestigefulla titeln – under seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel – delades ut för fjärde gången. – Det är hedrande och roligt att jag kan få symbolisera unga tjejer med utländsk bakgrund som tar sig fram i fastighetsbranschen, säger segraren.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-11-10 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Årets Unga Fastighetskvinna, Pegah Abedini, var omtumlad efter utmärkelsen.
Bild: Maria Olsson Äärlaht


Årets Unga Fastighetskvinna 2017 heter Pegah Abedini. 27-åringen med mäklarutbildning från Malmö högskola och förflutet på Förvaltaren arbetar som projektledare inom affärsområdet transaktion på Nordier. Hon fick utmärkelsen före de andra två finalisterna: Forsens Olivia Eldh och Linda Bernheden från Einar Mattsson.

Juryn för Årets Unga Fastighetkvinna: Kristina Alven­dal, Biljana Pehrsson och Max Barclay gav följande ­motivering:

"Målmedveten, positiv och lösningsorienterad är tre ledord för Årets Unga Fastighetskvinna. Att ständigt utsätta sig för utmaningar och samtidigt se till laget som helhet gör att hon är en uppskattad medarbetare och förebild både i och utanför branschen. Hon väjer inte för svårigheter utan känner ett revanschsug, som hjälpt henne till framgång många gånger i livet. Årets Unga Fastighetskvinna väjer inte heller för att själv göra uppoffringar för att den gemensamma slutprodukten skall bli optimal. Hennes starka vilja och samtidigt lugna framtoning är en viktig kombination för att i framtiden kunna bidra till att utveckla fastighetsbranschen. I valsituationer väljer hon ofta att ta fighten om det är det mest rätta att göra."

Det var en glad men omtumlad Pegah Abedini som tog emot priset: en ledarskapskurs hos Ledarstudion plus personlig rådgivning i ledarskap till ett värde om sammanlagt 45 000 kronor från prissponsorn Newsec.

– Helt fantastiskt, och omtumlande, jag vet inte vad jag ska säga. Det är hedrande och roligt att jag kan få symbolisera unga tjejer med utländsk bakgrund som tar sig fram i fastighetsbranschen, kommenterade Pegah Abedini.

– Det är fantastiskt roligt att vi har blivit som en bukett av kvinnor som blommat upp bland de grå kostymerna, det är otroligt hedrande. Mycket har hänt under mina sex år i branschen.

Vad tror du att det var som gjorde att du vann?


– Jag vet inte riktigt. Jag är envis, det kanske genom­syrar min personlighet.

Årets unga fastighetskvinna ska vara en ung kvinna under 35 år som antar utmaningar och är en förebild i branschen och förmodligen en framtida ledare. Känner du igen dig i det?


– Jag får väl känna igen mig nu, säger Pegah Abedini och skrattar:

– Det är min målsättning att inspirera och det är kul att kunna vara en förebild.

Firandet? Det inleddes med ett glas bubbel för att lugna nerverna tillsammans med sambon Ludwig som fanns på plats på Grand Hotel under prisutdelningen.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration