Tara Pac - kärlek vid första ögonkastet

När Tara Pac hittade sin lokal var det kärlek vid första ögonkastet. Ett gammalt boktryckeri med spröjsade träfönster och en vy över takåsarna mitt i Universitetsområdet och Kulturen i Lund. Här berättar Peter Olsson, grundare och ägare, mer om kontoret som är nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor 2017.

Skriven av Redaktionen 2017-10-18 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Tara Pac AB

Kan ni berätta mer om vad det var som gjorde att ni gillade lokalen direkt?

Det var framförallt ljuset och de spröjsande träfönsterna och vyn över takåsarna. Känslan av att man tror att man går in i en gammal industrilokal och möts av det fantastiska läget mitt i Lunds Universitetsområde och närheten till Kulturen.
Artikelbild

Peter Olsson, grundare och ägare av Tara Pac.


Finns det några kopplingar mellan kontorsmiljön och er företagsfilosofi?

Tara Pac AB är ett agenturföretag som startades 1993 och representerar ett antal stora emballagetillverkare från Europa. Vi är specialister på att förpacka våra kunders produkter och med våra förpackningar visa deras kunder att det är just deras produkter som är bäst.

Med vårt nya kontor vill vi skapa en förpackning för vår egen produkt dvs vår duktiga personal som gör ett fantastiskt jobb. Vi har fått en arbetsplats där vi fokuserat på välbefinnandet för individen och företaget

Vad är ni mest stolta över på kontoret?

När dom anställda kommer och frågar ifall det är ok att visa släkt och vänner sin arbetsplats för att dom också är stolta att dom jobbar här.

Annars är det nog baren som inte syns förrän man trycker på en knappt och likt när en biografs röda sammetsgardiner åker åt sidan förvandlas kontoret till en cool afterwork lounge.

Vad reagerar besökare på när de ser kontoret för första gången?

De flesta upplever nog en "WOW" känsla. Man kan verkligen se att dom inte väntat sig att komma in i denna typ av lokal. Det kommer oftast först ett förvånat uttryck och sedan ett litet smile.
Artikelbild

Hur ser en typisk arbetsdag ut på ert kontor?

En typisk arbetsdag börjar med att alla våra medarbetare trillar in vid 08.00. Då vi har öppet kontorslandskap sker det mycket intern kommunikation. Våra 9 storbildskärmar är ständigt uppdaterade med relevant information för att öka den interna kommunikationen. Vid 09.30 har vi gemensam frukost på kontoret och ett schema vem som är ansvarig sker löpande.

Vid lunch äter vi oftast alltid gemensamt och avslutar med olika aktiviteter som pingis eller ett parti Yatzi. Vad som är viktigt är att poängtera dock är att en dag på Tara Pac är aldrig en annan lik. Alla har stora ansvarområden och det är sällan vi är hela truppen samlad då vi är ute och besöker kunder i hela Norden.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration