Consid - från råvind till toppkontor

När Consid i Linköping behövde nya kontorslokaler hittade de mitt på Linköpings pubgata en råvind fylld med 100 år samlad bråte. I sann Consid-anda, det vill säga med ”ingenting är omöjligt”-inställningen i högsta hugg, la man beslag på lokalen och gav den en total upprustning. Här berättar de mer om sin lokal som är nominerad till Sveriges Snyggaste Kontor 2017.

Skriven av Redaktionen 2017-10-18 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Consid AB

Kan ni berätta mer om hur ni förvandlade en råvind med ungefär 100 år samlad bråte till ett kontor?

Det har varit en resa, som trots det omfattande arbetet gått väldigt snabbt. När vår hyresvärd Vasaparken först presenterade idén, så var det utmaningen som triggade igång oss. Det lät häftigt, lite galet och fullt av möjligheter – precis det vi var ute efter. Men jag måste erkänna att första besöket på vinden, där ingen varit på årtionden, fick mig att undra vad vi gett oss in på. Vi gick där med ficklampor i ett totalt mörker med skräp, spindelnät och damm.

Just då var det svårt att visualisera ett framtida resultat. Men såväl arkitekten som vår inredare har gjort ett fantastiskt jobb. Steg för steg har vi tillsammans med hyresvärden diskuterat idéer och konstruktiva lösningar. Det har varit ett otroligt roligt projekt!
Artikelbild

Thommy Wilén, Consid AB.


Vad gillar ni bäst med ert kontor?

Vi har arbetat med en devis från allra första början – "gammalt möter nytt med en industriell känsla". Och precis så har det blivit. Här har vi massivt trä och gammalt tegel som möter luftigt glas, sten och synliga rördragningar. Sedan förstärker den genomtänkta inredningen vår ambition.

Vi får oerhört mycket positiva "wow-kommentarer" från kunder och andra besökare. Men det allra bästa är nog att våra medarbetare gillar att hänga här, även efter arbetstid. Det skapar en inkluderande atmosfär som får alla att trivas.

Finns det några kopplingar mellan kontorsmiljön och er företagsfilosofi?

Absolut! Kontoret speglar oss och vårt varumärke på flera sätt. Vi vill tänka nytt, våga, sticka ut och synas. Samtidigt värnar vi om våra medarbetare och att alla ska trivas. Kontoret är nästan som ett andra hem för flera av oss. Jag tror definitivt att en kreativ och välkomnande miljö får alla att prestera lite extra. Och så skapar det stolthet förstås!
Artikelbild

Vad reagerar besökare på när de ser kontoret för första gången?

Jag önskar nästan att jag skulle ha filmat alla de reaktioner som vi mött. För när man öppnar dörren, går uppför trappan med tegelväggarna och därefter stiger in på vårt våningsplan, så sker det något med människors uttryck. Nästan ingen, i alla fall som jag kan påminna mig, har varit oberörd. Det roliga är dessutom att var och varannan säger – här vill jag bo! Och det skulle jag förresten själv också kunna tänka mig…

När de får höra om vägen till hur kontoret ser ut idag, så ger det ytterligare en dimension. Det är alltid en kul story.

Hur ser en typisk arbetsdag ut på ert kontor?

Oj, på många sätt liknar det kanske andra arbetsplatser. Flera medarbetare ingår i projekt, där scrummöten inleder dagen. Därför är våra olika "hörnor" väl använda för snabba, informella möten. Sedan kör alla på – själva eller i team. Men vi bryter förstås av emellanåt. Gemensamma samlingar och fikastunder i våra sociala ytor är näst intill heliga. Då pratas det inte bara jobb, utan också om familj, gårdagens träning eller kanske vad man ska göra i helgen. Precis det där som hör en bra arbetsplats till!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration