Lindbäcks Bygg - den självklara balansen mellan det innovativa och hemkära

Här skapas arbetsplatser och mötesplatser kring det fina hantverket och företagets historia – från timmerflottning och sågverk via byggnader i lösvirke till industriellt byggande i trä. Så beskriver Lindbäcks Bygg AB sitt kontor i sin nominering till Sveriges Snyggaste Kontor 2017. Här berättar Roger Roos, kontorschef, mer om deras kontor.

Skriven av Redaktionen 2017-10-11 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Lindbäcks Bygg AB

Finns det några kopplingar mellan kontorsmiljön och er företagsfilosofi?

Vi har arbetat med att få in "Lindbäcks-andan" i kontoret i Stockholm, det gäller såväl materialval där trä är en genomgående röd tråd som att kontorets aktivitetsbaserade upplägg möjliggör tvärfunktionellt samarbete.

Vi arbetar efter One Way vilket fokuserar på att vi gemensamt skall nå vår vision och vårt kontor optimerar möjligheten att nå visionen.
Artikelbild

Roger Roos, Entreprenadchef / Kontorschef Lindbäcks Stockholm.


Vad är ni mest stolta över på kontoret?

Vi är stolta över att vår ägare ville satsa på ett Stockholmskontor av denna kaliber, sedan fick vi fria händer att skapa den miljö vi sitter i.

Men skall jag peka ut något speciellt så måste det vara den inspirerande utsikten över Stockholm, om jag måste välja.

Men jag är stolt över helheten och att mina kollegor anammat arbetssättet så bra.

Vad reagerar besökare på när de ser kontoret för första gången?

Vi får positiv respons kring hur vi lyckats skapa en Lindbäcks-miljö i detta unika kontor. Sedan avundas de flesta av vår fantastiska utsikt. Majoriteten blir även nyfikna på det aktivitetsbaserade arbetssättet, vilka fördelar och nackdelar vi upplever med detta.
Artikelbild

Hur ser en typisk arbetsdag ut på ert kontor?

Den varierar väldigt beroende av vilken funktion du frågar. Men de flesta har en relativt flexibel vardag och därför passar den aktivitetsbaserade miljön så bra. Sedan får vi ofta besök från vårt huvudkontor i Piteå, och de känner sig alltid välkomna att jobba på Stockholmskontoret och slipper känna att de tar någons plats.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration