Dormy Golf - harmoni och modernitet

Dormys kontor ligger i samma byggnad som deras centrallager och Flagship-store. I byggnaden finns även en av områdets bästa lunchrestauranger som del i konceptet. Här berättar Lars Johansson mer om kontoret som är nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor 2017.

Skriven av Redaktionen 2017-10-11 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Dormy Golf AB

Kan ni ge exempel på olika aktiviteter ni brukar göra på kontoret?

Generellt sett är vår vilja att personalen ska röra sig mycket och minska risken för att bli stillasittande. Därför finns exempelvis bara en skrivare installerad på kontoret. Vi har också försett kontorsytan med både biljardbord och pingisbord, för att uppmuntra personalen till att ta korta avbrott i arbetet och ägna sig åt fysisk rörelse och aktiviteter som kan skänka glädje och stimulera kreativitet – samtidigt som det rensar huvudet.
Artikelbild

Finns det några kopplingar mellan kontorsmiljön och er företagsfilosofi?

Det gör det verkligen. Dormy har ända sedan starten ett företag som har strävat efter att ligga i framkant och när vi byggde det nya kontoret ville vi göra det modernt, nytänkande och med hög miljömedvetenhet – och dessutom vara en attraktiv arbetsplats för vår personal. Vi har gjort gröna växter, hög takhöjd och stort ljusinsläpp till en integrerad del av vår kontorsmiljö eftersom vi vet att det främjar arbetsglädje och välmående och får personalen att trivas.

Vi har också haft stor miljömedvetenhet när vi har byggt och kommer att förstärka den profilen ytterligare genom att installera solceller på taket och under perioder där vi har överskott hoppas vi också att kunna distribuera detta till det allmänna elnätet.
Utöver detta kommer vi också att skapa parkeringsplatser med elladdare för både våra kunder och vår personal, som komplement till det moderna cykelförråd med uttag för elcyklar som vi har i dag.

Hur ser en typisk arbetsdag ut på ert kontor?

Vi är morgonpigga på Dormy så en stor del av personalstyrkan är på plats innan 8.00. Sedan har det blivit en outtalad standard att en hyfsat gemensam kaffepaus äger rum vid 9.00 och vid det tillfället är det heller inte helt ovanligt att medarbetare kort nyttjar någon av de gemensamma aktivitetsytorna.

Sedan vi flyttade till de nya lokalerna, där restaurangen numera är en viktig del av helheten, har medarbetarnas matvanor generellt blivit bättre eftersom fler äter vällagad lunch tack vare närheten och det rabatterade priset.

Sedan löper resten av arbetsdagen på med olika typer av uppgifter, men den gemensamma nämnaren är att vi rör oss mycket. Dels genom de höj- och sänkbara arbetsplatsenheterna, dels genom promenader till skrivare, mötesrum och spontanmöten med andra medarbetare.
Artikelbild

Vad reagerar besökare på när de ser kontoret för första gången?

Luftigheten, de gröna växterna och det härliga ljusinsläppet är de absolut vanligaste faktorerna som kommenteras. Sedan är det många som imponeras av våra dubbla skärmar som finns på varje arbetsplats. Men det är ju följden av att vi vill ligga i framkant och jobba med ett papperslöst kontor så långt det är möjligt. Då är det väldigt underlättande med dubbla skärmar.

Sedan är det förstås en hel del som tycker det verkar kul med både pingis och biljard på arbetstid och så är det såklart, men det fyller också ett viktigt syfte.

Vad är du personligen mest stolt över på kontoret?

Att medarbetarna trivs! Det gläder mig något oerhört att så regelbundet få feedback från personalen att de älskar att jobba i det nya kontoret. För utan vår personal är vi ingenting, så enkelt är det. Sedan blir jag självfallet stolt när jag får respons från de personer vi har haft här på anställningsintervjuer och de nämner vårt kontor som en viktig faktor i deras beslut att vilja jobba hos oss på Dormy.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration